Πολιτικη & Οικονομια

Ο Βελόπουλος προσπαθεί να κάνει το «μαύρο» - «άσπρο» για το ομοφοβικό παραλήρημα Σαράκη

«Δεν καταλάβατε» λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης - Δείτε τα βίντεο για να... καταλάβετε

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βελόπουλος: «Δεν καταλάβατε» λέει για το ομοφοβικό παραλήρημα Σαράκη
Βελόπουλος: «Δεν καταλάβατε» λέει για το ομοφοβικό παραλήρημα Σαράκη ©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI

Ο Βελόπουλος προσπάθησε να δικαιολογήσει το ομοφοβικό παραλήρημα Σαράκη, κατηγορώντας όσους τον άκουσαν ότι «δεν κατάλαβαν» αυτό που καταλάβαμε όλοι

Για το ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παύλου Σαράκη, ρωτήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος στη βραδινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.  

«Πριν από λίγες ώρες, ο κ. Σαράκης έκανε κάποιες δηλώσεις στη Βουλή. Μίλησε για κτηνοβασία και παιδοφιλία σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία. Θέλω να μάθω αν αυτά τα πιστεύετε κι εσείς ή αν είναι μία άποψη του κ. Σαράκη;», ρώτησε η Μαρία Αναστασοπούλου τον Κυριάκο Βελόπουλο, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να απαντά: «Δεν κατάλαβα, ο κ. Σαράκης είπε ότι είναι κτηνοβάτες οι ομοφυλόφιλοι, αυτό είπε; Είπε αυτό, είστε δημοσιογράφος, είπε αυτό; Δεν είναι άποψη του κ. Σαράκη ότι είναι κτηνοβάτες οι ομοφυλόφιλοι. Δεν είπε ποτέ ότι είναι κτηνοβάτες οι ομοφυλόφιλοι. Είπε αυτό που είπα κι εγώ ότι ως χριστιανός και ορθόδοξος δεν αποδέχομαι ούτε την κτηνοβασία, ούτε την παιδοφιλία». 

Ωστόσο, ο Κυριάκος Βελόπουλος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα πώς η τοποθέτηση του κ. Σαράκη περί κτηνοβασίας και παιδοφιλίας στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών συνδέεται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης περιορίστηκε στην επίθεση προς τη δημοσιογράφο ότι «δεν κατάλαβε» και την κατηγόρησε για σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων Σαράκη και των θέσεων της Ελληνικής Λύσης.

Η προσπάθεια του Κυριάκου Βελόπουλου να κάνει το «μαύρο» - «άσπρο» για το ομοφοβικό παραλήρημα Σαράκη στο 11:04 του παρακάτω βίντεο.

Γάμος ομοφύλων: Ο Βελόπουλος «δεν άκουσε» το παραλήρημα Σαράκη

Ο Παύλος Σαράκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συναρμόδιων επιτροπών για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προχώρησε ομοφοβικές αναφορές, θέτοντας το ερώτημα σε εκπροσώπους φορέων για το τι σημαίνει το αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+. «Μήπως αυτό το + στο ΛΟΑΤΚΙ είναι αριθμητικό σύμβολο που προσθέτει σεξουαλικούς προσανατολισμούς ή άτομα που έλκονται από ζώα και παιδιά, δηλαδή κτηνοβασία και παιδοφιλία; Και έχουμε τον άνθρωπο που είναι έρμαιο των σεξουαλικών ορμών του;», είπε ο κ. Σαράκης, προκαλώντας την οργή των παριστάμενων βουλευτών και εκπροσώπων των φορέων. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyzq1rrodtqh)

Έντονη ήταν η αντίδραση της βουλεύτριας Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα: «Δεν μπορεί να ακούγονται αυτά σε επιτροπή για γάμο για την ισότητα». Άμεση ήταν η αντίδραση και από τον προεδρεύοντα Λάζαρο Τζαβδαρίδη«ο καθένας έχει ευθύνη των λεγομένων του»«Κύριε πρόεδρε δεν είναι απλό το θέμα. Είναι ξεκάθαρα κακοποιητικός λόγος», ανταπάντησε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Γάμος Ομοφύλων: Σε κόντρα «Ελληνική Λύση» και «Νίκη»

Σε κόντρα εξελίχθηκε η προσπάθεια συνασπισμού μεταξύ «Ελληνικής Λύσης» και «Νίκης» για κοινό μέτωπο κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τα δύο κόμματα δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό βουλευτών προκειμένου να καταθέσουν το αίτημα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα. «Υπογράψτε και εσείς, αλλά μην μου κάνετε την πονηρία, όπως ακούω από κάποιους προέδρους που είναι πολύ κοντοί στο ύψος των πολιτικών περιστάσεων “θα καταθέσουμε και εμείς μόνοι μας”. Θέλουμε 3 Έλληνες ακόμη, βοηθήστε μας» είπε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Νίκη ήδη από εχθές το βράδυ δήλωσε δημοσίως ότι επιθυμεί ονομαστική ψηφοφορία και ότι θα καταθέσει το σχετικό αίτημα. Δεν διαθέτει όμως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Ως εκ τούτου προτείνουμε όλα τα αντίθετα κόμματα στον γάμο ομοφυλοφίλων να συνυποβάλλουμε χωρίς ηγεμονικό τίτλο, λογότυπα και εντυπωσιοθηρία με κοινό έγγραφο – όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής – το αίτημα», απάντησε ο Δημήτρης Νατσιός, ανακοινώνοντας ότι θα κατατεθεί «αυτόνομα» αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. 

Στον κύκλο έντασης μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κ. Νατσιός έγινε πολιτικός αντιγραφέας του Κυριάκου Βελόπουλου. «Είστε πολιτικά μικρόψυχος. “Ου κλέψεις” λένε οι δέκα εντολές στην Καινή Διαθήκη. Επικαλείστε τις δέκα εντολές αλλά εσείς δεν τις εφαρμόζετε. Συρθήκατε πίσω από την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου και γίνατε πολιτικός αντιγραφέας αλλά εμφανίζεστε ως καλός χριστιανός».

Σε απάντηση που έδωσε ο κ. Νατσιός τόνισε ότι το “ου κλέψεις” δεν είναι στην Καινή Διαθήκη, αλλά στην Παλαιά. «Η Παλαιά Διαθήκη λέει μην κρίνεις για να μην κριθείς. Αυτό που ακούμε είναι υποτίμηση και μείωση. Έχω ακούσει να με λέτε “δασκαλάκο”. Όσα είπατε δεν στέκουν. Καταθέτουμε την πρόταση μας χωρίς σφραγίδα. Δεν μας ενδιαφέρουν ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος. Αν είναι κόκκινος, μπλε ή πράσινος. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνουμε ποντίκια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyzvqk55bzkh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ