Πολιτικη & Οικονομια

Βολές Ανδρουλάκη για Λοβέρδο και Χριστοφιλοπούλου - «Πολιτικοί δορυφόροι του Μητσοτάκη»

Το «παρασκήνιο» της απόφασης Χριστοφιλοπούλου από το 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης: Πώς σχολιάζει τις κινήσεις Λοβέρδου - Χριστοφιλοπούλου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Νίκος Ανδρουλάκης: Πώς σχολιάζει την ένταξη Ε. Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ και το νέο κόμμα Λοβέρδου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε σε νέα του τηλεοπτική συνέντευξη την απόφαση της Εύης Χριστοφιλοπούλου να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στην κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να δημιουργήσει το κόμμα «Εμπρός» για την κάθοδό του στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Ανδρέα Λοβέρδο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Ανδρέα Λοβέρδο σε παλαιότερη συνάντησή τους σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε το παρασκήνιο από συνάντηση που είχε με την Εύη Χριστοφιλοπούλου το 2022 και σχολίασε την ένταξή της στη ΝΔ: «Το καλοκαίρι του 2022, -αν δεν κάνω λάθος αρχές Ιουλίου-, η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να ξανακατέβει βουλευτής και πως της είχε κάνει πρόταση ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του κ. Μενουδάκου. Θέλω να σας πω ότι στη γιορτή της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης μου το είπε και προσωπικά. Με ρώτησε: “γιατί δεν δέχεσαι μιας και απαιτείται πλειοψηφία 3/5 για να γίνει η αντικατάσταση;”. Για καλή τύχη δική μου και κακή τύχη της κυρίας Χριστοφιλοπούλου και του κ. Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν είχα μάθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator. Η κυρία Χριστοφιλοπούλου ήταν η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο, έναν άνθρωπο που έδωσε αγώνα για να φτάσουν τα “χτυπήματα” του Predator στη Βουλή. Διότι γνώριζε εκ των προτέρων ο κ. Μητσοτάκης την υπόθεση Κουκάκη και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο, που δεν θα το χρεώνεται η Νέα Δημοκρατία αλλά θα του κάνει και τη δουλίτσα του. Κάποιοι άνθρωποι, επιτέλους, ας μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη ούτε την αξιοπρέπεια μας. Διότι αυτό που συνέβη το καλοκαίρι του 2022, έπρεπε να κάνει την κυρία Χριστοφιλοπούλου να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της. Έχει δημοκρατικό δικαίωμα να πάει στη Νέα Δημοκρατία, που καθύβριζε πριν κάποια χρόνια. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι, ενώ έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία από το καλοκαίρι του 2022 επί της ουσίας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cysff2h2rkk9)

Ανδρουλάκης: Βολές για την ίδρυση κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο

«Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τις προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου να κάνει κόμμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cysfoepbuuqh)

Το στίγμα Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς

Δίνοντας το στίγμα του σχετικά με την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε σε συνέντευξή του στο ONE ότι «μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα λέμε ως κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να ασφυκτιούν μπροστά σε αυτά, που συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, που δεν τους αρέσει το παιχνίδι της μεταγραφολογίας του κ. Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι όλα αποφασίζονται σε μία παρέα στου Μαξίμου αλλά αντίθετα επιζητούν μία πιο δημοκρατική διακυβέρνηση».

«Συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα κάνω παζάρι είτε κάτω είτε πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ ότι η κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με όρους πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Αν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές πιστεύουν στο παρασκήνιο ότι συγκολλώντας τα κόμματα θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Θα είναι η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, που θα ανατάξει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και θα είμαστε η γενιά που θα έρθει στα πράγματα για να κυβερνήσει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όχι με όρους καρέκλας και εξουσίας, αλλά με όρους παραγωγής έργου» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ