Πολιτικη & Οικονομια

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τι συζητήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ουκρανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Φωτογραφία Αρχείου © (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι - Τι συζητήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ουκρανού προέδρου 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ειχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν συνολικά οι τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyr5xid9fj4h)

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση ο κ. Ζελένσκι εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Τι ειπώθηκε στην συνάντησή τους για αγρότες, Πανεπιστήμια και ακρίβεια

Ολοκληρώθηκε η κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεών τους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την επιστολή Μπλίνκεν «είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αποτελεί ουσιαστικό αντίκρισμα στη θωράκιση της Ελλάδας».

Εκτός αυτών, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, που όπως υποστήριξε «ξεδιπλώνεται με το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου». Διεμήνυσε, δε, πως αναμένονται μια σειρά και από αλλά σημαντικά νομοθετήματα. Μεταξύ αυτών θα είναι και αυτό που αφορά τα ΑΕΙ, το οποίο όπως είπε δημιούργησε μια αναταραχή.

«Κάθε μεταρρύθμιση έχει και τις αντιδράσεις της. Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια στα μη κρατικά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις καθώς εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyr26dfy29ex)

Αναφερόμενος στην ακρίβεια σημείωσε πως «κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα» και πρόσθεσε:

«Θα συνεχίσουμε όπως έχουμε δεσμευτεί στην υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Δεν θα εκλεχτήκαμε για να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ».

Ως προς τους αγρότες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η διαμαρτυρία τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη» αλλά, όπως σημείωσε, «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγράφει επιτυχίες. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των Σχολών, καθώς είναι δικαίωμα των φοιτητών να μην χάνουν την εξεταστική της». Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών σχολίασε ότι «οι κινητοποιήσεις είναι μέσο ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη».

Τέλος, για τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν, πρόσθεσε πως «με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται ο ρόλος της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ