Ελλαδα

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες εν αναμονή της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο επίκεντρο τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραταγμένα τρακτέρ από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών στη Λαμία
Παραταγμένα τρακτέρ από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών στη Λαμία © ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κινητοποιήσεις των αγροτών για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα - Σύσκεψη στο Μαξίμου

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα. Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας από τους αγρότες της Θεσσαλίας, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.  Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της Λάρισας και αύριο Δευτέρα, ενώ έως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό. Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και ενόψει της έκθεσης Agrotica που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyq71tg3movl)

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών φέρνουν πολιτική αντιπαράθεση 

Την ώρα που οι αγρότες είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, «φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση. «Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς, υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον Ant1.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κοροϊδέψει τους αγρότες» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  Κώστας Μπάρκας.

«Προσωπικά είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Πρέπει να βρεθεί κονδύλι 4 δισ. ευρώ να συγκροτήσουμε τη Θεσσαλία» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς εκεί πρέπει να απαντήσουν. Καταψηφίστε τους: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyq6qxb4x7pt)

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ