- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης Βορίδη λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια
«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος» δήλωσε σε συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας
Βορίδης: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί για τα ομόφυλα ζευγάρια
Την διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα το ψηφίσει ακόμα κι αν αυτό στοιχίσει την παραμονή του στην κυβέρνηση.
«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Μάκης Βορίδης στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με κόστος ακόμα και την παραίτησή του.
Ο κ. Βορίδης προβάλλει νομικά επιχειρήματα: Το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, δεν ισχύει επισημαίνει και επικαλείται απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έπειτα από προσφυγή ομόφυλου ζεύγους εξαιτίας της άρνησής του να το παντρέψει.
«Το Δικαστήριο απεφάνθη, συνεχίζει ότι δεν υπάρχει προσβολή της Ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.
Καιρίδης κατά Βορίδη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών - «Δεν νοείται να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία»
Την άποψη πως όποιος υπουργός διαφωνεί με τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να παραιτηθεί εξέφρασε προ ημερών ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, «φωτογραφίζοντας» τον Μάκη Βορίδη που έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» είπε ο κ. Καιρίδης στην ΕΡΤ ερωτηθείς με το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία ή θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση σχετικά με την παραπάνω ρύθμιση τονίζοντας το εξής: «όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.