- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δούκας για «Ανάπλαση ΑΕ»: Δεν ήξερα τίποτα - Εκδικητική η τροπολογία για όσους δεν ψήφισαν Μπακογιάννη
Τι είπε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Δούκας για «Ανάπλαση ΑΕ»: Δεν ήξερα τίποτα - Τι είπε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ
«O κ. Μπακογιάννης, που είναι ακόμα δήμαρχος, είναι και πρόεδρος στην «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ». Έγινε πρόεδρος όντας δήμαρχος με αλλαγή στο νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ και σταματάει ο δήμος της Αθήνας να συμμετέχει στην «Ανάπλαση» όταν ο κ. Μπακογιάννης δεν θα είναι πια δήμαρχος της Αθήνας» είπε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα (20.12), σχολιάζοντας την τροπολογία για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ».
Τόνισε ότι δεν ήξερε τίποτα για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» και δήλωσε ότι θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα. Σημείωσε δε ότι μόλις χθες το βράδυ έμαθε ότι η «Ανάπλαση» δεν θα ελέγχεται από τον δήμο.
Δήλωσε ότι ορκίζεται στις 28 Δεκεμβρίου στη δημοτική αγορά Κυψέλης και πρώτη του μηνός επισήμως μπαίνει στην ιστορία που λέγεται «δήμος Αθήνας», παίρνοντας την ευθύνη. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
Δούκας: Όσα είπε για την νέα τροπολογία που τον αφήνει εκτός από την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»
«Εγώ ξέρω ότι δε θα είμαι πρόεδρος με βάση την τροπολογία αυτή. Δεν είναι προσωπικό, ούτε ο Δήμος Αθήνας θα συμμετέχει με κάποιο εκπρόσωπο. Δηλαδή θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα. Όλα αυτά αποφασίστηκαν την τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή. Προφανώς και δεν το ήξερα. Δεν το ήξερε νομίζω και κανείς. Προφανώς και είναι απαράδεκτη η τροπολογία, γι αυτό και τη χαρακτήρισα “σκάνδαλο”.
»Λίγες μέρες πριν αναλάβω ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποίησε και ο κ. Μπακογιάννης για να κάνει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, αλλάζει χέρια. Γίνεται ένα μπερδεμένο πράγμα. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Προφανώς και είναι μια δικαιολογία για να πάρουν την «Ανάπλαση» από εμένα, διότι έχασε η κυβέρνηση τον εκλεκτό της από δήμαρχο της Αθήνας.
Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να πάρει πίσω την τροπολογία» τόνισε ο κ. Δούκας.
«Η τροπολογία αυτή είναι εκδικητική για τους πολίτες της Αθήνας που ψήφισαν εμένα και όχι τον κ. Μπακογιάννη και πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη ο κ. Μπακογιάννης στους Αθηναίους και στις Αθηναίες, διότι τον τίμησαν και ήταν δήμαρχος και είναι ακόμα και πρόεδρος της εταιρείας και μάλιστα θέλει να παίξει και ένα αυτοδιοικητικό ρόλο. Και είναι σημαντικό να προσπαθεί κανείς να ενισχύσει την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και με τέτοιες δράσεις η αυτοδιοίκηση γίνεται λάφυρο της κυβέρνησης» σημείωσε.
«Δεν θα έχει ο δήμος της Αθήνας, οι Αθηναίοι λόγο για όλα αυτά τα έργα. Θα τα αποφασίζει κάποιος υπουργός και εμείς όχι απλώς δεν θα μπορούμε να παρέμβουμε, δεν θα έχουμε καν εικόνα, διότι δεν θα συμμετέχει κανένας από εμάς στο διοικητικό Συμβούλιο. Θα πρέπει να γίνει δηλαδή ένα πάρκο, μία παιδική χαρά και δεν θα ξέρει κανείς πώς ακριβώς υλοποιείται, καθώς δεν θα υπάρχει καμία παρουσία εκπροσώπου της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτό ψηφίζεται σήμερα» πρόσθεσε.
«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είναι και ένα μήνυμα αυτό, ότι πρέπει η Αυτοδιοίκηση να σταθεί στα πόδια της και να παλέψει έτσι ώστε να αλλάξει την λογική και την νοοτροπία που λέει ότι είμαστε απλοί πελάτες της κυβέρνησης, αλλά ότι είμαστε ισότιμοι συνομιλητές. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Συνεργαζόμαστε, αλλά για να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή των πολιτών. Δεν μπορεί δηλαδή σε αστικά κέντρα, σε πόλεις, σε χωριά να αποφασίζουν άλλοι και όχι οι ίδιοι οι πολίτες» δήλωσε ο κ. Δούκας.
Για την Πανεπιστημίου τόνισε ότι «από το ντιμπέιτ παραμένουν δύο ερωτήματα βασικά, τα οποία δεν έχουν απαντηθεί: Πόσο κόστισε. Θα μάθουμε τελικά πόσο κόστισε αυτή ιστορία; Και δεύτερον, πότε επιτέλους θα τελειώσει. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε είναι ανοιχτή η Πανεπιστημίου».
Όσον αφορά στους στόχους τους σημείωσε: «Έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αφορούν στο πράσινο, στα σχολεία, στην καταπολέμηση της φτώχειας».
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.