Πολιτικη & Οικονομια

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 268

(Μέλος του συλλόγου για την αντικατάσταση της τρυφερής γυναικείας φωνής στα navigators αυτοκινήτου με φωνητική καθοδήγηση με μια, πιο επιβλητική, ανδρική)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 268
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8288-19010.jpg

Δηλαδή, τώρα που λογοκρίθηκε το video του Μουσείου της Ακρόπολης, η Εκκλησία θα είναι όντως υπέρ των αρχαίων ναών;

Όχι. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αν πράγματι κατέστρεψαν οι παλαιοχριστιανοί την Ακρόπολη και τους άλλους αρχαίους ναούς. Το πρόβλημα είναι να υπάρχει η απόδειξη σε βίντεο. Γιατί με το video, οι πιστοί εκτίθενται στους κινδύνους της πραγματικότητας. Και ως γνωστόν, η πραγματικότητα έχει ως μοναδικό της στόχο να χαλάσει τη δημόσια εικόνα της Ορθοδοξίας! Τι εντύπωση θα σχημάτιζαν οι fans αν έβλεπαν την Εκκλησία τους να καταστρέφει κάτι τόσο trendy (που αποδεικνύει το μεγαλείο του ελληνισμού, όπως η  Ακρόπολη και το μουσείο της; Ή η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς στην –κατά τα άλλα, διεφθαρμένη– Eurovision; Ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες;). Μπορεί να απογοητεύονταν και να μην την ψήφιζαν πια στις δημοσκοπήσεις ως «καταλληλότερη» να κυβερνήσει.

Κανονικά η Εκκλησία δεν θα έπρεπε να αρκείται στη δύναμη του λόγου του Θεού; Γιατί τέτοια πρεμούρα να εξαφανίσει τις ενοχοποιητικές αποδείξεις, αφού έχει την αιώνια αλήθεια με το μέρος της;

Διότι και ο συνάδελφός της ο Στάλιν, που είχε κι αυτός την αιώνια αλήθεια με το μέρος του, έσβηνε καλού-κακού από τις φωτογραφίες τους συνεργάτες του όταν τους εκκαθάριζε.

Συγνώμη, αλλά δεν θα ήταν πιο πειστική η Εκκλησία αν, πριν αρχίσει να διαμαρτύρεται για το video του Μουσείου της Ακρόπολης, φρόντιζε τουλάχιστον να κρύψει τα μάρμαρα των αρχαίων ναών που κάνουν μπαμ ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στους τοίχους πολλών παλιών εκκλησιών;

Η Εκκλησία δεν ζήτησε να λογοκριθεί το video επειδή ήθελε να κρύψει την αλήθεια! Ζήτησε το κόψιμο των επίμαχων σκηνών, για τον ίδιο λόγο που ο σκύλος γλείφει τα γεννητικά του όργανα: επειδή μπορεί! Γιατί ξέρει ότι ο κάθε υπουργός μπορεί να κάνει το μάγκα και τον τσαμπουκά στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά μπροστά της είναι χεσμένος.

Φοβάμαι πολύ τη γρίπη και θέλω να φορέσω μάσκα, αλλά αν το κάνω θα παραβιάσω το νόμο για τις κουκούλες. Τι να κάνω; Να είμαι νομοταγής ή άρρωστος;

Να ζωγραφίσεις πάνω στη μάσκα τα χαρακτηριστικά του προσώπου που καλύπτονται. Έτσι, όχι μόνο θα είσαι νομοταγής, αλλά και οι παραισθησιογόνες αναθυμιάσεις της μπογιάς θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον πανικό της γρίπης, βλέποντας με τη φαντασία σου εντυπωσιακά χρώματα.

Τελικά, δεν είναι τόσο κακό να είσαι ακροδεξιός, έτσι; Ορίστε, η Ευγενία Μανωλίδου θα αναλάβει τον «Πρωινό Καφέ», έστω κι αν είναι η γυναίκα του Άδωνι!

Μα ήταν αναγκασμένοι να της αναθέσουν τελικά την παρουσίαση, γιατί τα δοκιμαστικά που έκαναν στη Δέσποινα Παπαδοπούλου, τη γυναίκα του Γεώργιου Παπαδόπουλου, δεν ικανοποίησαν τους υπεύθυνους του σταθμού.

Τελευταία, βλέπω συνέχεια στα περιοδικά άγνωστες να φωτογραφίζονται ενώ υποτίθεται «χαλαρώνουν στην παραλία». Γιατί όμως όλες τους έχουν στραμμένο το βλέμμα κάπου μακριά, εκτός πλάνου, και όχι στο φωτογράφο, όπως θα ήταν πιο λογικό;

Μα υποτίθεται ότι δεν βλέπουν το φωτογράφο, γιατί εκείνος έχει κρυφτεί και τις φωτογραφίζει παρά τη θέλησή τους, όπως συμβαίνει με τους πραγματικά διάσημους. Και δεν κοιτάζουν κάπου τυχαία εκτός πλάνου. Οραματίζονται! Και ταυτόχρονα έχουν το νου τους μήπως εμφανιστεί ξαφνικά αυτός που θα ανακαλύψει το ταλέντο τους και τις περιμαζέψει με το σκάφος του.

Εδώ και χρόνια προσπαθώ να καταλάβω το στίχο «Ένα πρωινό, η Παναγιά μου / θα ’ρθει να με βρει / στην ακρογιαλιααααά». Τι εννοεί; Ότι η Παναγία δεν έχει άλλη δουλειά από το να τρέχει πρωινιάτικα στις παραλίες;

Όχι! Πρόκειται για παρεξήγηση που διαιωνίζεται εδώ και δεκαετίες.Στην πραγματικότητα το τραγούδι μιλάει για έναν παραθεριστή που έχει παραγγείλει στο room service να του φέρουν πρωινό στην παραλία, αλλά αυτό καθυστερεί. Με αποτέλεσμα να χάνει την ψυχραιμία του και να βλαστημάει τα θεία. Ο στίχος δηλαδή στην πραγματικότητα είναι ως εξής: «Ένα πρωινό (σ.σ. «έχω ζητήσει»)! Την Παναγιά μου!». Κι έχει γραφτεί για να παρακινήσει όσους ασχολούνται με τον τουρισμό να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.

nikos.zachariadis@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ