Ήρθε η ώρα να πουλήσουν οι Γερμανοί τα νησιά τους - Η Bild «τρολάρει» την μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ
«Είμαστε ήδη τόσο χρεοκοπημένοι που χρειάζεται να δώσουμε το Ρίγκεν ή το Ζουλτ;»
Ήρθε η ώρα να πουλήσουν οι Γερμανοί τα νησιά τους - Η Bild «τρολάρει» την μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ - Είμαστε ήδη τόσο χρεοκοπημένοι που χρειάζεται να δώσουμε το Ρίγκεν ή το Ζουλτ;»
«Γιατί δεν πουλάτε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες;», ήταν ο τίτλος της γερμανικής Bild το 2010,στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρούσε την Ελλάδα. Και σήμερα, 13 χρόνια μετά, κατά μεγάλη ειρωνεία και με τίτλο «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται - Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας», η ίδια εφημερίδα με αφορμή την κακή κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας στην ΕΕ, «αυτοτρολάρεται».
Την προηγούμενη εβδομάδα η Bild δημοσίευσε ένα άρθρο για την εποχή που η Γερμανία πρότεινε στην Ελλάδα να πουλήσει κάποια από τα νησιά της για να αποπληρώσει το αυξανόμενο χρέος. Σήμερα, όμως η Γερμανία είναι αυτή που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια δημοσιονομική παγίδα, την οποία η ίδια έστησε στον εαυτό της, όπως παρατηρούν ξένοι αναλυτές.
Ο τίτλος του πρόσφατου άρθρου έγραφε: «Χρεοκοπημένοι Γερμανοί, πουλήστε τα νησιά σας», ο υπέρτιτλος: «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται», και ο υπότιτλος: «Είμαστε ήδη τόσο χρεοκοπημένοι που χρειάζεται να πουλήσουμε το Ρίγκεν ή το Ζουλτ;».
«Παίρνεις κάρβουνο - Παίρνουμε την Κέρκυρα»
Η Γερμανία αυτή τη περίοδο παρουσιάζει ομοιότητες με την Ελλάδα της κρίσης και παρά το γεγονός ότι είναι ένα μέλος του G7, θα κληθεί να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας. Η Ελλάδα αντιθέτως συγκαταλέγεται στις χώρες που βλέπει την οικονομία της να βελτιώνεται, σε αντίθεση με το Βερολίνο, το οποίο καλείται να διαχειριστεί ένα κενό της τάξης των 60 δισ. ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό.
Η Bild στο παρελθόν είχε γράψει δεκάδες επικριτικά άρθρα για την κακή κατάσταση της Ελλάδας αναφέροντας σε ένα από αυτά: «Αν πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να δώσουν κάτι σε αντάλλαγμα - π.χ. μερικά από τα όμορφα νησιά τους. Παίρνεις κάρβουνο. Παίρνουμε την Κέρκυρα».
Λαφαζάνης: Να πουληθεί η δημόσια περιουσία της Γερμανίας
Και μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα φιλοξένησε στο τελευταίο της άρθρο δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκτιμά ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει έκτακτους φόρους τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις για να λύσει το πρόβλημα», με αφορμή τα προβλήματα στον γερμανικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Λαφαζάνης προβλέπει ακόμα ότι: «Αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν διαφορετικά. Μια άλλη λύση θα ήταν να πουληθεί δημόσια περιουσία, όπως νησιά για να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά».
«Εάν οι Γερμανοί δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση θα μπουν αναγκαστικά σε εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν να βρουν λύσεις» συνεχίζει ο πρώην υπουργός και ολοκληρώνει, λέγοντας: «Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα. Η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι είπε για την Ζώη Κωνσταντοπούλου
Tι αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου
Ένας πολύπλοκος γραφειοκρατικός μηχανισμός που κοστίζει ακριβά στους φορολογούμενους χωρίς ορατά αποτελέσματα μετά από δέκα χρόνια
Tι είπε για τις διεθνείς εξελίξεις
Σημείωσε παράλληλα ότι δεν θα μείνει ανεξάρτητη βουλευτής
Tι είπε για τα ελληνοτουρκικά
Με αφορμή τις επικείμενες παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα
Ποιες «εκπτώσεις» θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για να πετύχει μια συμφωνία με την Τουρκία;
Θα περιλαμβάνουν «διαφορετική εκπαίδευση, ενδυμασία και νέες διαδικασίες».
Συνέντευξη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την αυτοβιογραφία του «Στον ίδιο δρόμο»
«Η κυβέρνηση βάζει κανόνες στους μικρούς, αλλά τρέμει απέναντι στους μεγάλους»
Η Υπουργός Οικογένειας παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό
Πρόκειται για τη μασκότ της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών
Είχε παρανόμως μεταβιβαστεί η άδεια σε τρίτο πρόσωπο
Η συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά του πρωθυπουργού από την Κρήτη
Προς «πάγωμα» μέχρι νεωτέρας οι αποφάσεις ασύλου για Σύρους
Τα στοιχεία των παραβατών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για δύο χρόνια
H Koυμουνδούρου μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει θέση
Η ομιλία της λίγο μετά τον πρώην πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.