Πολιτικη & Οικονομια

Η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Τι είπε για την επίσκεψη Ερντογάν και για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών Τι είπε για την επίσκεψη Ερντογάν και για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά
Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε υπέρ του γάμο των ομόφυλων ζευγαριών © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών - Τι είπε για την επίσκεψη Ερντογάν και για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά

Η Ντόρα Μπακογιάννη άλλαξε γνώμη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως εξήγησε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας πως πριν 20 χρόνια είχε καταψηφίσει σχετική ρύθμιση στο συμβούλιο της Ευρώπης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxiskasw1ppt)

«Άλλαξα γνώμη γιατί σήμερα ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα, ασχολήθηκα με το θέμα. Ξέρω πόσα παιδάκια υπάρχουν και ζουν με μειωμένα δικαιώματα διότι αν ένας πατέρας ή μια μητέρα πεθάνει το παιδί πάει στην Πρόνοια. Είμαι υπέρ, πρέπει να έρθει, εμείς οι πολιτικοί έχουμε την υποχρέωση να κοιτάμε μπροστά» είπε.

Ικανοποιημένη από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ικανοποιημένη καθώς η Ελλάδα «γύρισε σελίδα» ύστερα από 2,5 χρόνια κρίσης με τη Τουρκία.

«Υπάρχει ανακούφιση στον ελληνικό λαό ότι μετά από 2,5 χρόνια πάρα πολύ μεγάλης έντασης και πάρα πολύ μεγάλων δυσκολιών έχει γυρίσει σελίδα στα ελληνοτουρκικά. Μετά τους σεισμούς φαινόταν αλλαγή στη ρητορική της Τουρκίας και κυρίως στη μείωση των υπερπτήσεων που έχουν τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό. Κάθε μέρα στον αέρα βρίσκονταν αεροσκάφη και πιλότοι σε 24ωρη βάση, ενώ τα υποβρύχια είχαν φτάσει μήνα κάτω από το νερό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxisdzqhgl3t)

Και πρόσθεσε: « Δεν ήταν αστεία η περίοδος. Χθες γυρίσαμε σελίδα. Δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι και μια χαραμάδα να βρεις θα πρέπει να συνεχίσεις τον διάλογο. Ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε αποφασισμένος να μη δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα», ανέφερε.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως τα 20 χρόνια που είναι πρόεδρος ο Ερντογάν «δεν είχαμε κανένα θερμό επεισόδιο» μετά το 1996 με την τελευταία μεγάλη κρίση. «Τις βαριές κρίσεις δεν τις είχαμε με τον Ερντογάν, τις είχαμε με τους Κεμαλικούς. Ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση διεθνώς και πρέπει να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ενώ έχει ανοιχτά μέτωπα με Συρία, Λιβύη», είπε και εκτίμησε ότι έχει κάθε λόγο να δείξει ότι με μια ευρωπαϊκή χώρα έχει καλές σχέσεις.

«Η υπεράσπιση του υγιούς πατριωτισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση»

Αναφορικά για τη Διακήρυξη που υπέγραψαν Ελλάδα - Τουρκία σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Ήταν μια προσπάθεια που κάναμε πολλά χρόνια. Δεν έχει δομική αλλά έχει πολιτική αξία καθώς περιέχει όλες τις ελληνικές θέσεις».

‘Οσον αφορά τη βίζα στους Τούρκους πολίτες η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι πρόκειται για μια «τονωτική ένεση για τα νησιά» και πρόσθεσε: «Είναι βίζα της Ελλάδας. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, δεν σημαίνει ότι λήξαμε τα θέματά μας με την Τουρκία αλλά κάναμε σημαντικό βήμα μπρος τα εμπρός».

Αναφορικά με την θέση του Αντώνη Σαμαρά που με κάθε τρόπο έλεγε ότι ο Ερντογάν δεν πρέπει να έρθει στην Ελλάδα, επικαλούμενος και τη σύμφωνη γνώμη του Κώστα Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι όταν ήταν πρωθυπουργός δεν ήταν καχύποπτος και είχε δύο συναντήσεις υπουργικών συμβουλίων.

Όπως είπε, ακολουθούσε την ίδια τακτική με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. «Ήταν λάθος η εκτίμηση που έκανε. Σέβομαι τις απόψεις όλων. Εμείς δεν είπαμε ποτέ Ερντογάν γιοκ. Αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι για το καλό και το κακό σενάριο. Η υπεράσπιση του υγιούς πατριωτισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxisje2s0t5d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ