Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες παραιτήσεις 5 μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας

Συνεχίζεται το «ντόμινο» αποχωρήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Νέες παραιτήσεις 5 μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας
ΣΥΡΙΖΑ: Νέες παραιτήσεις 5 μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες παραιτήσεις 5 μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας - Συνεχίζεται το «ντόμινο» αποχωρήσεων 

Το ντόμινο αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να κοπάσει. Την Τρίτη (28.11) αποχώρησαν ακόμη 25 μέλη μέλη των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας. Στην επιστολή τους τόνισαν πως «άτομα αποχωρούν με λύπη καθώς βλέπουν το κόμμα να μην τους τους εκφράζει πια». Ανέφεραν επί πρόσθετα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής του ομάδας».

Ακόμη 5 αποχωρήσεις από μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Δεοντολογίας

Σήμερα (30.11) υπήρξαν εκ νέου αποχωρήσεις για πέντε από τα δέκα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Δεοντολογίας. Πρόκεται για τους: Ερρίκος Βεντούρας, Σταμάτης Σακελιων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν σύμφωνα με πληροφορίες πως: «Αισθανόμαστε πως πλέον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την εργασία μας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, το κύρος της οποίας έχει καθοριστικά υπονομευτεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας από την Επιτροπή, προκειμένου να μη συμμετέχουμε σε διαδικασίες που δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό κόμμα».

Τη Δευτέρα το νέο όνομα των «11» - Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Τσακαλώτος και Ηλιόπουλος

Τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισαν στη συνεδρίαση τους την Τρίτη (28.11) οι 11 ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόεδρος της νέας ΚΟ ορίστηκε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος ΚΟ: Αλέξης Χαρίτσης
  • Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος
  • Γραμματέας ΚΟ: Πέτη Πέρκα

Η επίσημη ανακοίνωση, μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα οι «11», αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων, στις οποίες -στο πλαίσιο και της συζήτησης του Προϋπολογισμού- θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ