- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους δρόμους σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα
Απαραίτητες οι αλυσίδες - Έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία
Κικίλιας: Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα - Απαραίτητες οι αλυσίδες - Έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία
Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας - εάν χρειαστεί - σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο σύσκεψης με όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο προβλέπεται κάθε παραχωρησιούχος να ενημερώνει άμεσα και να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και να παρέχει συνδρομή, σε περίπτωση συμβάντος πολιτικής προστασίας εντός του χώρου ή της υποδομής επί της οποίας έχει συσταθεί η σύμβαση παραχώρησης.
«Σήμερα είχαμε μία πολύ σημαντική σύσκεψη με όλους τους παραχωρησιούχους όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας - της στρατηγικής της κυβέρνησης για έμφαση στην πρόληψη – θα ήθελα να ανακοινώσω ότι θα προχωρήσουμε σε προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων, αν και εφόσον χρειάζεται, σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να αποφύγουμε εικόνες και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε ο υπουργός.
Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αλυσίδες μαζί τους και να ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιούν
«Δηλαδή, αν υπάρχουν στοιχεία από τους επιστήμονές μας για ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο και να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ενημερώσουμε νωρίτερα, ώστε να μη βγει στις εθνικές οδούς, στους αυτοκινητοδρόμους», δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά το πέρας της σύσκεψης ενώ κάλεσε τους πολίτες να έχουν πάντα αλυσίδες και όσα χρειάζονται στα αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι πέρσι είχε βγει μια καμπάνια για αυτό και προσέθεσε ότι θα γίνονται και έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία.
«Παρακαλώ πάρα πολύ όλους τους πολίτες, τις αλυσίδες μαζί μας, στα αυτοκίνητά μας», σημείωσε ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζονται και οι στοιχειώδεις γνώσεις προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πώς θα τις βάλουν. Όπως είπε, «μέσα από το νομοσχέδιο το οποίο μπαίνει σε διαβούλευση και σε ψήφιση τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θα δίνεται η δυνατότητα στην Πολιτική Προστασία, όπου αυτό απαιτείται, να μπορεί να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει στους παραχωρησιούχους πώς πρέπει να λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.