Πολιτικη & Οικονομια

Ανατροπές στο κοινοβουλευτικό τοπίο μετά τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς διαμορφώνονται πλέον οι δυνάμεις των κομμάτων στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι δυνάμεις των ΚΟ στη Βουλή μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις 14 βουλευτών

Μετά τη σημερινή αποχώρηση των εννέα βουλευτών της «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλάζει το σκηνικό στη Βουλή.

Πλέον, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 158 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, «Σπαρτιάτες» 11, «Νίκη» 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, Ανεξάρτητοι 14.

Από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, 11 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2 από την Πλεύση Ελευθερίας και ένας από τους «Σπαρτιάτες».

Η εικόνα των ανεξαρτητοποιήσεων από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνολικά 47 βουλευτές. Με την αποχώρηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μειώθηκαν στους 45 και με τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών της «ομάδας Αχτσιόγλου» έμειναν συνολικά 36.

Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσουν δική τους, κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» ξεκίνησε με 12 βουλευτές, στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν 3 και λίγο αργότερα άλλοι 2 βουλευτές, με την ΚΟ να μένει με 7 βουλευτές. Ωστόσο, με την επανένταξη τεσσάρων το κόμμα έχει συνολικά 11 βουλευτές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας αρχικά αριθμούσε 8 βουλευτές και μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο παρέμεινε με 6 βουλευτές.

Σημειώνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, διέψευσε σενάρια περί προσχώρησής του σε άλλο κόμμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ