Πολιτικη & Οικονομια

«Πυρά» Πολάκη για τις αποχωρήσεις: «Οι ηττημένοι βάζουν το λιθαράκι τους στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

Έκανε λόγο για «υπονομευτές», οι οποίοι συγκροτούν «κόμμα μιας χρήσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Πολάκης
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η αντίδραση του Παύλου Πολάκη στην αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Καρφιά» στα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «ηττημένους» οι οποίοι από την επόμενη ημέρα της εκλογής Κασσελάκη άρχισαν «να υπονομεύουν» το κόμμα.

Ο βουλευτής Χανίων πρόσθεσε ότι όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν «κόμμα μιας χρήσης που θα περάσει στη λήθη της ιστορίας».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η δήλωση του κ. Πολάκη έρχεται πριν τοποθετηθεί δημόσια για τις αποχώρησεις ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη

«Όπως λέει και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύσκολο να πεις μια γνώμη για μια διάσπαση που γίνεται επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότητας εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου από την επόμενη μέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο στην αποχώρησή τους τώρα.

Ουσιαστικά βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έχει φτιαχτεί εδώ και χρόνια ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, στη λήθη της ιστορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιπροσωπεύει και εκφράζει κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικά στρώματα.

Με το πολιτικό σχέδιο που σύντομα θα επαναδιατυπώσουμε, με την ιστορική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών να στηρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής, θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ανατροπή και αντικατάστασή του από μία προοδευτική κυβέρνηση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx65el4gwad5)

Απάντηση από Πέρκα

Απαντώντας στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά ότι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ηττήθηκαν, η ανεξάρτητη βουλευτής Πέτη Πέρκα είπε τα εξής:

«Δεν φύγαμε γιατί ηττηθήκαμε αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρηξε τις σχέσεις του με την Αριστερά. Είμαι περήφανη για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που φεύγει κατά χιλιάδες από τη βάση γιατί δεν θέλουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Εμείς συνεχίζουμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στην Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά».

«Δεν φύγαμε γιατί ηττηθήκαμε. Φύγαμε γιατί ηττάται η Αριστερά μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε όχι εμείς. Εμείς, το συναρπαστικό ταξίδι στην Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά, το συνεχίζουμε από ό,τι φαίνεται και από τις σημερινές εξελίξεις. Και αν θέλω κάτι να πω είναι ότι είμαι πολύ περήφανη για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά χιλιάδες φεύγουν από τη βάση, γιατί πραγματικά δεν θέλουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους σε ένα κόμμα για το οποίο δουλέψανε πολλές δεκαετίες, και δώσανε πολλά από τη ζωή τους και το οποίο πια φεύγει και διαρρηγνύει τις σχέσεις με την Αριστερά», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πέρκα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι αποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, η κ. Πέρκα επιβεβαίωσε ότι γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι νωρίς, προφανώς θα σχηματίσουμε, θα δούμε, δεν έχω να δηλώσω κάτι για αυτό, είναι όλα σε εξέλιξη», ανέφερε η κ. Πέρκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ