Πολιτικη & Οικονομια

Οργή Πλεύρη με Πολάκη: Λέει ανοησίες - Δεν επικοινώνησα ποτέ μαζί του για τα φάρμακα της Αναγνωστοπούλου

«Πυρά» και από τη Ματίνα Παγώνη για την αποκάλυψη ιατρικών δεδομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνος Πλεύρης
© EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σφοδρές αντιδράσεις και από την κυβέρνηση προκαλεί το ιατρικό-προσωπικό περιεχόμενο της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστόπουλου

Έντονες αντιδράσεις και στο κυβερνητικό επιτελείο έχει προκαλέσει η ανάρτηση-επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου, με τον πρώην υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη - το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην επίμαχη ανάρτηση - να κάνει λόγο για ανοησίες και ψέματα.

«Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο κ. Πολάκης, έχουν μια εσωκομματική κόντρα, αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου», είπε ο κ. Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση «χυδαία», καθώς αποκαλύπτει απόρρητα ιατρικά στοιχεία της κ. Ανανωστοπούλου, τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Πολάκης είναι γιατρός και έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης μεσολάβησε εκ μέρους της Σίας Αναγνωστοπούλου έτσι ώστε να πάρει η ίδια και ο σύζυγός της αντιικά φάρμακα κατά του κορωνοϊού, τα οποία «τους τα είχαν αρνηθεί» ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3gmbkcjke9)

Αφού διέψευσε αυτό που ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης λέγοντας ότι «εγώ δεν επικοινώνησα ποτέ μαζί του όσο ήμουν υπουργός παρά μόνο στα θέματα τα κοινοβουλευτικά», ο Θάνος Πλεύρης είπε:

«Τα αντιικά φάρμακα είχαν την εξής διαδικασία για να καταλάβετε πόσο ανόητο είναι αυτό που λέει ο κ. Πολάκης, που τα λέει με την ανοχή του κ. Κασσελάκη. Για την κ. Αναγνωστοπούλου, όπως και για όλους τους ασθενείς, γινόταν συνταγογράφηση από γιατρό και η επιτροπή ενέκρινε αν πληρούσαν τα κριτήρια σε διαδικασία που ολοκληρωνόταν σε 24 ώρες. Η κ. Αναγνωστοπούλου, προς τιμή της, ακολούθησε τη διαδικασία όπως όλοι οι πολίτες».

«Ο κ. Πολάκης λέει ανοησίες, όλα γίνονταν βάσει επιτροπής. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη με κριτήρια. Είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης, που λειτουργεί ως μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, έβγαινε ο Πολάκης και έβριζε και υπήρχε ανοχή, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Είναι γιατρός και επιλέγει να επιτεθεί στην κ. Αναγνωστοπούλου σε θέμα που σχετίζεται με την υγεία της. Δεν είναι ελεεινός ο άνθρωπος;», είπε.

Και κατέληξε: «Τα αντιικά δεν ήταν ό,τι γουστάρει ο Πολάκης ή Πλεύρης. Υπήρχαν κριτήρια. Είναι χυδαίο αυτό που υπονοεί και για μένα, ότι καθόμουν σε μια καρέκλα και έβλεπα τις αιτήσεις και έλεγα ότι αυτός δεν θα πάρει επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Γεωργιάδης: Έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη

Θέση για την ανάρτηση Πολάκη πήρε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει περάσει από το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για αποκρουστική και χυδαία κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη, πόση ντροπή πια», γράφει χαρακτηριστικά για τον Παύλο Πολάκη ο υπουργός Εργασίας.

Παγώνη για Πολάκη: Έχει ξεφύγει ο συνάδελφος

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Ματίνας Παγώνη για το όλο ζήτημα.

«Ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο ασθενής να μην έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τα πει ο γιατρός αυτά», είπε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. 

«Νομίζω ότι το κατάλαβε και αυτός ότι έχει ξεφύγει. Δεν μπορούν να εκτίθενται άτομα είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν covid. Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να γίνει για έναν παραπάνω λόγο, γιατί ήταν αναπληρωτής υπουργός. Ξέρει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα συζητάμε και να τα εκθέτουμε», συνέχισε η Ματίνα Παγώνη.

«Νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι ξέφυγε γιατί αυτό δεν κάνει καλό ούτε στους ασθενείς, ούτε στους υπουργούς. Ο κόσμος καταλαβαίνει λάθος πράγματα έτσι. Ποιος γιατρός θα κινδύνευε να κάνει λίστα;», κατέληξε η ίδια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3fch5yd0nt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ