- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ενδιαφέρον για την τοποθέτηση Κασσελάκη
ΣΥΡΙΖΑ - Έφη Αχτσιόγλου: Αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση - Αιχμές για την ηγετική μονάδα
Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα «6 + 6» της Έφης Αχτσιόγλου άνοιξε την πόρτα της εξόδου μετά την πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα δείχνουν πως απομακρύνεται κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης, ενώ δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκτίμηση για τις κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου, είναι ότι παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει μαζική αποχώρηση η σταδιακή, υπάρχει εκτίμηση ότι πιθανώς να είναι τμηματική η αποχώρηση ανά ομάδες και σταδιακά. Δεν θεωρείται απίθανο να αρχίσουν σχεδόν άμεσα κάποιες αποχωρήσεις στελεχών που θα κορυφωθούν με τις αποχωρήσεις βουλευτών. Επτά είναι οι βουλευτές της ομάδας, εκτιμάται πάντως ότι πιθανώς να μην έχουν αποφασίσει όλοι εξ αυτών για την αποχώρησή τους.
Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση στη μία το μεσημέρι του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο μήνυμα της ομάδας Αχτσιόγλου
Πηγές από την ομάδα Αχτσιόγλου προανήγγειλαν την αποχώρησή τους μετά τη λήξη της συνεδρίασης των «6+6». Τόνισαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για συνύπαρξη με την τρέχουσα ηγετική ομάδα του κόμματος. Μεταξύ άλλων ανέφεραν επίσης πως «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης».
Μεταξύ άλλων οι πηγές της ομάδας Αχτσιόγλου ανέφεραν: «Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις. Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».
Διαβάστε περισσότερα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.