- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα»
«Άνευ λόγου αυτή η διαδικασία» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου
ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή: Αποχώρηση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα, Ομπρέλας - Οι δηλώσεις για τις διαδικασίες
Αποχώρησαν από τις διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Ατχσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και η «Ομπρέλα», ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσε πρόταση μορφής στο προεδρείο, το οποίο δεν έκανε δεκτό να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα.
Η Έφη Αχτσιόγλου εξερχόμενη από τον χώρο της συνεδρίασης δήλωσε στους δημοσιογράφους: ««Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί. Είναι άνευ αντικειμένου η σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχει υπαρξιακό ζήτημα. Από την πλευρά του προεδρείου αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα. Υπήρξε απόρριψη κάθε θέσης. Η πλειοψηφία τα μέλη της Κ.Ο. ήταν να λυθεί το θέμα. Δεν έγινε καμία δημοκρατική διαδικασία. Δεν κρίθηκε πως έπρεπε να παραμείνουμε. Είναι υπαρξιακό ζήτημα. Αποχωρώ από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ λόγου».
Λίγο νωρίτερα, η Έφη Αχτσιόγλου, προσερχόμενη στο βήμα μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα ζήτησε να επιλυθεί το ζήτημα του δημοψηφίσματος άμεσα και κατόπιν να συνεχιστεί η διαδικασία.
Τσακαλώτος: «Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής»
Σε δήλωσή του Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόσθεσε ακόμη ότι η αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν συνιστά ταυτόχρονη αποχώρηση από το κόμμα, αλλά έκφραση της δυσαρέσκειας για τη μη έγκριση από το προεδρείο της πρότασης σχετικά με το δημοψήφισμα. «Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω».
Τεμπονέρας: «Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας τις επόμενες ημέρες»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τόνισε: «Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «θα συνεδριάσουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας τις επόμενες ημέρες».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν περίπου 160 μέλη, λίγα περισσότερα από τα μισά.
Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.