Πολιτικη & Οικονομια

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται η Έλενα Ακρίτα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη στήριξη υποψήφιου δημάρχου της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρίτα: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Στήριξε υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Έλενα Ακρίτα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ακρίτα: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Στήριξε υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ τη βουλεύτρια Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα. Παράλληλα, ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρση των παραπομπών για διαγραφή των τεσσάρων στελεχών του κόμματος.

«H Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή οι Ομπρέλες της γειτονιάς μου) με παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή ψήφισα – και το δήλωσα ευθαρσώς – τον προηγούμενο δήμαρχο που πρόσκειται στη ΝΔ» έγραψε στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

Δελτίο Τύπου Έλενας Ακρίτα Η Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή οι Ομπρέλες της γειτονιάς μου) με παραπέμπει...

Posted by Elena Akrita on Wednesday, November 8, 2023

«Να με παραπέμψουν, λοιπόν. Και να ξέρουν ότι θα πω ακριβώς τα ίδια που γράφω εδώ. Δεν απολογούμαι για κάτι που θεωρώ ηθικά σωστό όπως είναι η ακλόνητη πίστη μου στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών» υπογράμμισε στην απάντησή της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» είχε τονίσει σε παλαιότερη ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα.

Με ρώτησε φίλος γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στον περιοχή μου. Απάντησα αυτό. «Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό...

Posted by Elena Akrita on Friday, October 20, 2023

Η απόφαση της Ν.Ε.Β.Α.

Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 04.09.2023 η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει εννέα (9) δημοτικά σχήματα στην περιοχή ευθύνης της. Ανάμεσα σε αυτά και το δημοτικό συνδυασμό.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, sites και blogs) της Βόρειας Αθήνας.

Με αισθήματα έκπληξης, απογοήτευσης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. για τη δημόσια στήριξη της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, στο νυν δήμαρχο Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη.

Αποδοκιμάζουμε πολιτικά τη δημόσια στήριξη της σ. Ακρίτα, την οποία θεωρούμε αφενός πως βρίσκεται στον αντίποδα της βούλησης των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όπως εκφράστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις της Ο.Μ. Φιλοθέης – Ψυχικού και της Ν.Ε.Β.Α. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και αφετέρου πως είναι αντίθετη με τις αξίες, ιδέες και αυτοδιοικητικές προτεραιότητες του κόμματός μας!

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, που έχει θεσμικά όργανα, τα οποία και πρέπει να διασφαλίζουν τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επειδή ως Νομαρχιακή επιτροπή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, την αξιοπρέπεια και το κύρος του κόμματος, εισηγούμαστε την παραπομπή στην Επιτροπή δεοντολογίας της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφοράς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ