Πολιτικη & Οικονομια

Ο Σκουρλέτης πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το τρολ Πεν Νταλαούρα

Αναλυτικά η δήλωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκουρλέτης για τα τρολ: «Στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα»

Σκουρλέτης για τα τρολ: «Στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα»

Την πόρτα της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος «άνοιξε πόλεμο» με το τρολ «Πεν Νταλαούρα».

«Ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος, υπονομεύοντας τον δημόσιο διάλογο», δήλωσε ο πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ένα θρασύτατο σύστημα παράνομης παρακολούθησης με ευθύνη του πρωθυπουργού έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου εδώ και χρόνια».

Ολόκληρη η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη:

Δήλωση μετά τη σημερινή επίσκεψή μου στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Η Δημοκρατία στη χώρα μας...

Posted by Πάνος Σκουρλέτης - Panos Skourletis on Friday, November 3, 2023

«Η Δημοκρατία στη χώρα μας υποσκάπτεται και καταρρακώνεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ένα θρασύτατο σύστημα παράνομης παρακολούθησης με ευθύνη του πρωθυπουργού έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου εδώ και χρόνια. Οι Ανεξάρτητες Αρχές και τα μέλη τους στοχοποιούνται, και μαζί πλήττεται το κράτος δικαίου. Η χώρα διασύρεται διεθνώς ως προς την ποιότητα της δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών.

Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Οι αναρτήσεις από το προφίλ Πεν Νταλαούρα

Χτες, με το που κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο κ. Σκουρλέτης επρόκειτο να προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τρολ Πεν Νταλαούρα έδωσε έμμεση απάντηση στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτηση στον εν λόγω λογαριασμό γίνεται λόγος για ομάδα ατόμων και όχι ένα πρόσωπο, χειριστή/χειριστές δηλαδή του συγκεκριμένου λογαριασμού. Αναφέρει επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη, ενώ δηλώνει ότι δεν ελήφθη καμία απολύτως αμοιβή χρηματική ή άλλου τύπου από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Δημόσια Δήλωση

Εγώ, η/ο χειριστής/ες του λογαριασμού, δηλώνουμε δημόσια κ γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου για ψεύδη δήλωση ότι:

1) Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον κύριο @atsipras

2) Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον @pavpol2222

3) Ουδέποτε ελήφθη καμμία απολύτως αμοιβή χρηματική ή άλλου τύπου από τον @syriza_gr

4) Ουδέποτε ελήφθη κάποια αμοιβή από ΜΚΟ ή άλλο φορέα οργάνωση κτλ

5) Ουδέποτε υπήρξε κανενός είδους συνεργασία με χειριστή-δημοσιογράφο-δικηγόρο-ηθοποιό κτλ όπως ψευδώς έχει αναφερθεί στο μέτρο που μας αφορά.

6) Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πριν μέρες στον ΑΝΤ1: «Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Είναι παρακέντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα». Όπως γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με όσα δημόσια αναφέρω παραπάνω, δεν γνωρίζω αν αυτά που λέει ο κύριος Σκουρλέτης είναι αληθή ή όχι, σε κάθε περίπτωση όμως δεν αφορούν στον λογαριασμό Πεν Νταλαούρα. Το βάρος της απόδειξης για το ποιους αφορά κ το εάν είναι αληθή ή όχι, βαραίνει τον κ.Σκουρλέτη κ θα έπρεπε, κατά την άποψη μας, να τα έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα.

7) Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν 19 μήνες, επειδή εμπνεύστηκε από τον ηγέτη Αλέξη Τσίπρα κ τον αγώνα του, τάχθηκε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ κ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ στο πλευρό του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη κ με τον νέο Πρόεδρο κύριο @skasselakis.

8) Ναι, ο λογαριασμός ασκεί σφοδρή πολιτική κριτική, δεν ήξερα ότι απαγορεύεται πλέον. Πάντως, όταν οι κύριοι Σκουρλέτης, Φίλης, Βίτσας κτλ δέχονταν επιθέσεις, ο λογαριασμός ήταν εδώ κ τους στήριζε, τότε δεν ήταν τρολ προφανώς γιατί τους «εξυπηρετούσε».

9) Όταν έλεγαν τον Αλέξη Τσίπρα κοκάκια, ή όταν διέρρεαν ψευδώς ότι ο πατέρας του ήταν Χουντικός ο κύριος Σκουρλέτης δεν πήγε στη ΔΗΕ για να δει ποιοι είναι αυτοί που τα έλεγαν αυτά. Όταν δέχονταν σεξιστικές, ομοφοβικές ή άλλου τύπου επιθέσεις-δολοφονία χαρακτήρα ο Αλέξης Τσίπρας ή ακόμη κ σήμερα ο νέος Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ πάλι δεν πήγε στη ΔΗΕ.

10) Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως επαφή ή συνδιαλλαγή με τον νέο Πρόεδρο κύριο Στέφανο Κασσελάκη.

11) Ο λογαριασμός λοιπόν είναι ΚΑΘΑΡΟΣ κ δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα δημόσια του αποδίδονται.

12) Η ΝΔ καλά θα κάνει να θυμάται τι έχουν γράψει οι Υπουργοί της, τα ΜΜΕ της κ τα τρολ της πριν ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε νέα ανάρτηση, το τρολ «Πεν Νταλαούρα» απάντησε εκ νέου στον κ. Σκουρλέτη, μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι αναμένεται να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου δήλωνε: «Να το πράξετε κ.Σκουρλέτη.Να φροντίσετε να φέρετε όμως κ τις αποδείξεις που με συνδέουν με τον @syriza_gr , με τον @pavpol2222, ακόμη και τον ίδιο τον @atsipras. Ελπίζω να προσκομίσετε κ τις αποδείξεις των «πληρωμών» μου από το κόμμα όπως έχετε υπαινιχθεί».

Αποκαλυπτικός ο Σκουρλέτης για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτικός ήταν τις προηγούμενες ημέρες ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε: «Επώνυμοι αρθρογράφοι που εργάζονται σε μέσα ενημέρωσης και με την υπογραφή τους παρεμβαίνουν στα τεκταινόμενα, διαθέτουν τουλάχιστον 50 λογαριασμούς ο καθένας στο διαδίκτυο ως ανώνυμα τρολ». Για τους μυημένους δεν ήταν είδηση αλλά μια επιβεβαίωση, όπως και η αναφορά του ότι τα πρόσωπα αυτά βρίσκονταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και ασχολούνταν με τον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ενώ σήμερα είναι κοντά στην προεδρική ομάδα, στηρίζοντας τον Στ. Κασσελάκη μέσω των λογαριασμών τους κυρίως στο Χ (πρώην Twitter).

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση από το τρολ του Twitter «Πεν Νταλαούρα» στην οποία έκανε επίθεση στον κ. Σκουρλέτη, τον οποίο και θεωρεί ηθικό αυτουργό για την επίθεση σε βάρος της.

«Και τώρα οι δυο μας τρελό αγόρι», έγραφε συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μια φωτογραφία στο κέντρο της οποίος βρίσκεται ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ