- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας: «Εργαζόμαστε συστηματικά, με ποιότητα και αποδοτικότητα, για να αλλάξουμε την καθημερινότητα τον πολιτών»
Η ανάρτηση του Υπουργού για τις δράσεις στο πρώτο μισό του Οκτωβρίου
Σταϊκούρας: Οι δράσεις του Υπουργείου το πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου - Η ανάρτηση του Υπουργού για τις δράσεις στο πρώτο μισό του Οκτωβρίου
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσε τους πολίτες για τις δράσεις που έγιναν από το Υπουργείο τις πρώτες 15 μέρες του Οκτωβρίου.
«Τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτωβρίου συνεχίσαμε απρόσκοπτα, με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικές δράσεις για σύγχρονες υποδομές και έξυπνες μεταφορές στη χώρα». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει την ανάρτησή του ο Υπουργός.
🚇Υπογράψαμε, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη σύμβαση για τη λειτουργία & τη συντήρηση του Μετρό της...
Posted by Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras on Sunday, October 15, 2023
Στη συνέχεια, στην ανάρτηση του ο Χρήστος Σταϊκούρας γράφει τις έξι δράσεις του Υπουργείου:
- Υπογράψαμε, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη σύμβαση για τη λειτουργία & τη συντήρηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η πόλη εντός του 2024 αποκτά ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη, προσφέροντας γρήγορες, άνετες, ασφαλείς, φθηνές και «πράσινες» μετακινήσεις.
- Δίνουμε ριζικές λύσεις εκσυγχρονίζοντας & ανανεώνοντας τον στόλο των αστικών λεωφορείων, καθώς υπογράψαμε τη σύμβαση για την προμήθεια 250 νέων υπερσύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου.
- Επαναπροκηρύξαμε την «Επέκταση Ιόνιας Οδού, τμήμα: Ιωάννινα - Κακαβιά», με προϋπολογισμό 234 εκατ. ευρώ, μήκους 70 χλμ. Ένα οδικό έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα & τις χώρες των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων, καθώς προσδίδει προστιθέμενη αξία στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού & των logistics.
- Συνεργαστήκαμε με τον επικεφαλής της Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, Matej Zakonjsek με στόχο τη βελτίωση της διασύνδεσης της Ελλάδας με τα Δυτικά Βαλκάνια στο πεδίο των μεταφορών.
- Συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας στη Βάρνα, εργαστήκαμε για την προοπτική υλοποίησης του νέου Σιδηροδρομικού Εμπορευματικού Διαδρόμου «Βαλτικής Θάλασσας - Ευξείνου Πόντου - Αιγαίου Πελάγους», στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών.
Σε συνέχεια των τριμερών επαφών, αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία για την προώθηση μίας νέας εναλλακτικής «Γραμμής Αλληλεγγύης» μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, για σύνδεση με την Ουκρανία. - Διαμορφώνουμε την Εθνική Στρατηγική και τον Οδικό Χάρτη ΒΙΜ (Building Information Modeling), με χρηματοδότηση 550.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσουμε με τον πλέον σύγχρονο και ψηφιακό τρόπο την ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα των υποδομών της χώρας.
Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών καταλήγει: «Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εργαζόμαστε συστηματικά, με ποιότητα και αποδοτικότητα, προκειμένου να αλλάξουμε την καθημερινότητα τον πολιτών & να καταστήσουμε τη χώρα μας ως θετικό παράδειγμα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.