Πολιτικη & Οικονομια

POS: Έως 29 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι επιχειρήσεις να το συνδέσουν με το ταμειακό τους σύστημα

Παράνομα όσα τερματικά αποδοχής καρτών δεν «συνεργάζονται» με την Εφορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Εξαφανίζονται τα μετρητά»: Επτά στους δέκα Έλληνες αγοράζουν οnline και με κάρτα
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

POS: Έως 29 Φεβρουαρίου η σύνδεση με το ταμειακό σύστημα των επιχειρήσεων - Παράνομα όσα τερματικά αποδοχής καρτών δεν «συνεργάζονται» με την Εφορία

Στην απαγόρευση των POS «παλαιάς γενιάς» από 1ης Μαρτίου 2024 και στην επιβολή «νέου τύπου» τερματικών με ειδικές προδιαγραφές που θα επιτρέπουν την online λειτουργική διασύνδεση με την Εφορία, προχωρούν η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Με ομοβροντία αποφάσεων που θα εκδοθούν, θα προστίθενται ειδικές τεχνικές απαιτήσεις για τις συσκευές που θα εγκατασταθούν και θα λειτουργούν στην αγορά. Αλλάζει όμως και το χρονοδιάγραμμα διασύνδεσης των POS με τα Ταμειακά Συστήματα και την ΑΑΔΕ.

Πλέον οι νέες συσκευές θα παίρνουν τις αναβαθμίσεις λογισμικού που ζητά η ΑΑΔΕ ενώ παράλληλα θα πρέπει να λάβουν αναβάθμιση και τα Ταμειακά Συστήματα, ώστε να γίνεται ταυτόχρονη online σύνδεση των εισπράξεων μέσω POS, με την έκδοση των αποδείξεων και με τους servers της ΑΑΔΕ.

Οι παλαιές συσκευές αναβαθμίζονται ή αποσύρονται και σύντομα θα «τρέξουν» και ειδικά προγράμματα επιδότησης των επιχειρήσεων για την απόκτηση ή αντικατάσταση POS, παλαιών φορολογικών μηχανισμών κ.λπ., ώστε να ακολουθούν νέες προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις τεχνικές απαιτήσεις της ΑΑΔΕ.

Δυναμικά μπαίνουν έτσι στο «παιχνίδι» και νέες συσκευές με τεχνολογικές δυνατότητες έκδοσης παραστατικών μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, αλλά και ψηφιακά POS που λειτουργούν μέσω λογισμικού (softPOS).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ