Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται σε σταυρούς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Η μάχη του σταυρού στους 3 μεγάλους δήμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα με τους δημοτικούς συμβούλους στους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα στους σταυρούς των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές, καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές του β' γύρου θα γίνουν με λίστα.

Συνεπώς, η εικόνα για τους δημοτικούς συμβούλους έχει λίγο-πολύ ξεκαθαρίσει στους μεγάλους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι καθώς η ψηφοφορία θα πάει σε δεύτερο γύρο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των σταυρών δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με εκλογή, καθώς ο αριθμός των εδρών μπορεί να αλλάξει τη δεύτερη Κυριακή.

Δήμος Αθηναίων

Στον β' γύρο πηγαίνει η αναμέτρηση ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη (ΝΔ) και τον Χάρη Δούκα (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι συγκέντρωσαν 41,35% και 14,19%.

Στο 97,27% της ενσωμάτωσης των σταυρών, στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη (ΝΔ) προηγούνται αρκετοί νυν αντιδήμαρχοι, αλλά και καινούργια πρόσωπα. Αναλυτικά, πρώτοι στη «μάχη» του σταυρού είναι: ο Νίκος Αβραμίδης, ο Χρήστος Τεντόμας, ο Μανώλης Καλαμπόκας, η Αλεξία Έβερτ, ο Γιώργος Βουλγαράκης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος, ο Νικόλας Βαφειάδης, ο Βασίλης Αξιώτης, η Νίκη Αραμπατζή, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Βασίλης Καρομάντζος και η Πόπη Δομάζου.

Στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα (ΠΑΣΟΚ), πρώτη είναι η Ρωξάνη Μπέη και ακολουθούν ο Γιώργος Αποστολόπουλος, η Ιωάννα Γεννηματά και η Μαρία Στρατηγάκη.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του Κώστα Ζαχαριάδη (ΣΥΡΙΖΑ), πρώτη είναι η Δέσποινα Αλεβυζάκη και ακολουθούν οι Διάνα Βουτυράκου, Αννα Φιλίνη, Όλγα Μπαλαούρα και Δημήτρης Αγανίδης.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Μεγάλη μάχη θα δοθεί στον β' γύρο μεταξύ του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Στέλιου Αγγελούδη, οι οποίοι συγκέντρωσαν 27,35% και 25,39% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη των σταυρών, με την ενσωμάτωσή τους να βρίσκεται στο 84,70%, στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα (ΝΔ) προηγούνται οι: Αηδονόπουλος Χαράλαμπος, Δημητριάδης Σωκράτης, Κυριζίδης Εφραίμ, Ιακώβου Κωνσταντίνος και Κούπκας Μιχαήλ.

Στο ψηφοδέλτιο του Στέλιου Αγγελούδη (ανεξάρτητος)πρώτος σε σταυρούς είναι ο Σάκης Αρναούτογλου. Ακολουθούν οι Βασίλης Γάκης, Παντελής Καζαντζίδης, Σπύρος Βούγιας και Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Στο ψηφοδέλτιο Πέγκα (ΣΥΡΙΖΑ), πρώτος είναι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ακολουθούν οι: Έλλη Χρυσίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ελισάβετ Αλατσίδου και Ρία Καλφακάκου.

Δήμος Πειραιώς

Ανέτα επανεκλέγη για τρίτη φορά στον Δήμο Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης (ΝΔ). Με την ενσωμάτωσή των σταυρών στο 94,98%, στο ψηφοδέλτιό του προηγούνται: ο Παναγιώτης Ρέππας, η Χάρις Ζηλάκου, η Νανά Γλύκα, η Ασπασία Αλιγιζάκη, η Αντωνία Καρακατσάνη, ο Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Δημήτρης Αράπης και ο Δημήτρης Βλαχάκος.

Στο ψηφοδέλτιο του Γεώργιου Γαβρίλη (ΣΥΡΙΖΑ), πρώτος είναι ο Δημήτρης Γκερλές και ακολουθούν ο Χρήστος Φωτιάδης, η Ευαγγελία Δρίτσα, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Παναγιώτης Βουτυράκος.

Στο ψηφοδέλτιο του Νικόλαου Αμπατιέλου (ΚΚΕ), πρώτος είναι ο Αλέξανδρος Κοτέας και ακολουθούν ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Λεωτσάκου, η Ελισάβετ Ζαμπέτα και η Ράνια Αβρανά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ