- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα
Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ»
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας υπέρ του Ισραήλ
Δηλώσεις για τον πόλεμο στο Ισραήλ έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Βάρνα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τη συνάντησή τους σκιάζει «η τρομοκρατική επίθεση» που δέχθηκε το Ισραήλ στο έδαφός του. «Όπως η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, καταδικάζουμε τις φρικτές εικόνες με πυρά εναντίον αμάχων, ακόμα και με περιστατικά σκύλευσης νεκρών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αμέσως μετά τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν».
Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ»
Στο ίδιο μήκος, μετά την τελετή τελετή υπογραφής της παράδοσης του πλοίου γενικής υποστήριξης «Περσέας» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ και ιδίως ο άμαχος πληθυσμός του».
«Η Ελλάδα δήλωσε ξεκάθαρα, δια στόματος του πρωθυπουργού, αλλά και όλων των πολιτειακών παραγόντων, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως και στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ότι η προστασία των αμάχων είναι πάντοτε η πρώτη προτεραιότητα», πρόσθεσε.
«Η τρομοκρατία δεν οδηγεί πουθενά. Η τρομοκρατία είναι πάντοτε αρχή δεινών και όποιος θεωρεί ότι με την τρομοκρατία και την άσκησή της θα λύσει προβλήματα και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, σφάλλει βαρύτατα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ
«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.
Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία στην οποία η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα σε αυτή της Ελλάδας και της σημαίας της ΕΕ στην πρόσοψη του νεοκλασικού κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών, ως ένδειξη συμπαράστασης της Αθήνας στο Τελ Αβίβ.
Greece 🇬🇷 stands with Israel 🇮🇱 pic.twitter.com/CXhAEFHXHl
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) October 9, 2023
Επαναπατρίστηκαν οι 81 από τους 149 Έλληνες
Επαναπατρίστηκαν οι 81 από τους 149 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν ξέσπασαν οι πρώτες συγκρούσεις με τη Χαμάς.
Οι Έλληνες επαναπατρίστηκαν με απευθείας προγραμματισμένη πτήση της «El Al» που προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ για τους υπόλοιπους που βρίσκονται ακόμα στο Ισραήλ καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ασφάλεια το συντομότερο δυνατόν.
Οι 81 Έλληνες έφτασαν σώοι και αβλαβείς σήμερα τα ξημερώματα της και μιλώντας σε δημοσιογράφους έκαναν λόγο για στιγμές αγωνίας και φόβου, ενώ είπαν πως άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς κατά τη μεταφορά τους από την Ιεριχώ στη Βηθλεέμ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.