- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ντέρμπι και ραντεβού στον β΄ γύρο για Ζέρβα-Αγγελούδη
Μάχη ψήφο με ψήφο για τους δύο υποψήφιους δημάρχους
Αυτοδιοικιητικές εκλογές: Σε β΄ γύρο η μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης μεταξύ Κωνσταντίνου Ζέρβα και Στέλιου Αγγελούδη
Με ένα ντέρμπι ψήφο με ψήφο, σε β' γύρο οδηγείται η «μάχη» για τον δήμο Θεσσαλονίκης μεταξύ του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Στέλιου Αγγελούδη.
Με ενσωματωμένο σχεδόν το 58% των ψήφων, ο κ. Ζέρβας (ΝΔ) συγκεντρώνει το 27,24% έναντι 26,02% του ανεξάρτητου Στέλιου Αγγελούδη.
Ζέρβας: Κρίνεται το μέλλον της Θεσσαλονίκης
Κάλεσμα προς τους πολίτες να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή στις επαναληπτικές εκλογές έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στις πρώτες του δηλώσεις από το εκλογικό κέντρο της παράταξής του.
Ο κ. Ζέρβας τόνισε αρχικά: «Οι πολίτες μίλησαν και οφείλουμε να τους ακούσουμε. Απαιτούν περισσότερα. Τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε πολύ και τους καλώ να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να ψηφίσουν».
«Τις επόμενες 5 ημέρες κρίνεται το μέλλον της πόλης. Κρίνεται εάν θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα ή εάν θα παραδοθεί η πόλη σε επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών. Εάν θα παραδώσουμε την πόλη σε ένα παλιό αποτυχημένο κομματικό προσωπικό», σημείωσε.
«Το δίλημμα είναι ένα και ξεκάθαρο. Αυτή την εβδομάδα θα πάμε πόρτα – πόρτα και θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω, δεν εξαγοράζεται. Είμαι βέβαιος πως την επόμενη Κυριακή θα γιορτάσουμε τη νίκη της πόλης, τη νίκη των πολιτών» ανέφερε καταληκτικά, υπό χειροκροτήματα από στελέχη της παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη” αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.
Αγγελούδης: Καλώ τους συμπολίτες μου να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε να γυρίσει η Θεσσαλονίκη σελίδα
Χαρούμενος και αισιόδοξος από το αποτέλεσμα της σημερινής κάλπης δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν και την ερχόμενη Κυριακή, στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, την παράταξή του «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», ώστε η πόλη να γυρίσει σελίδα.
Καταχειροκροτούμενος θερμά από στελέχη της παράταξής του που συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο επί της οδού Βενιζέλου, ο κ. Αγγελούδης τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος για το μήνυμα που έστειλαν σήμερα οι συμπολίτες μας. Η ανεξάρτητη, υπερκομματική μας παράταξη "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη" κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης. Σήμερα κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο της αδράνειας και της εγκατάλειψης. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αποδοκίμασε την απερχόμενη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Καλώ με σεβασμό, σεμνότητα και εκτίμηση τους συμπολίτες μου να στηρίξουν την προσπάθειά μας για να γυρίσει η Θεσσαλονίκη σελίδα. Αύριο έρχεται νέα μέρα. Την επόμενη Κυριακή, με την "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη", η πόλη μας γυρίζει τη σελίδα που πρέπει».
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους «εάν βλέπει νίκη την επόμενη Κυριακή», απάντησε: «Δεν είναι νίκη του Στέλιου Αγγελούδη. Είναι η νίκη της Θεσσαλονίκης. Είναι η νίκη που θέλουν οι Θεσσαλονικείς».
Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τους υποψήφιους συμβούλους του, ενώ παράλληλα έκανε «άνοιγμα» προς τους συνυποψηφίους των άλλων παρατάξεων που δεν πέρασαν στον β' γύρο επισημαίνοντας: «Σήμερα είναι μια μεγαλη γιορτή με όλους τους ενεργούς πολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Κάναμε έναν έντιμο αγώνα με πολιτισμό, χαμογελο και αισιοδοξία. Ευχαριστώ πολύ τους συνυποψήφιους, τους καλώ όλους πραγματικά σε μια κοινή προσπάθεια να γυρίσουμε τη σελίδα που έχει ανάγκη η πόλη. Αγαπούμε αυτή την πόλη και ήρθε η ώρα να δουλέψουμε γι' αυτήν όλοι μαζί».
Πέγκας: Την επόμενη μέρα θα είμαστε παρόντες στη μάχη για τη Θεσσαλονίκη
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σπύρος Πέγκας, του οποίου η υποψηφιότητα υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Κάναμε έναν πολύ ωραίο έντιμο αγώνα. Περάσαμε ωραία, ήταν μια συναρπαστική προεκλογική περίοδος, θέσαμε τα διακυβεύματα και τα θέματα της πόλης. Φτιάξαμε ενα αναλυτικό πρόγραμμα για όλα τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Πέγκας πρόσθεσε: «Εκτός όμως από αυτό φτιάξαμε μια ωραία παρέα, ενώσαμε δυνάμεις. Ήρθαν πολλές προσωπικότητες και πολλοί νέοι άνθρωποι που συντάχθηκαν μαζί μας. Πολέμησαν για αυτές τις ιδέες. Μας λείπει παρα πολύ το 60% που δεν ήρθε να ψηφίσει. Ευχαριστώ όλες και όλους που μας στήριξαν. Τους υποψήφιους και τους εθελοντές».
Υποσχέθηκε δε πως «την επόμενη μέρα θα είμαστε παρόντες στη μάχη για τη Θεσσαλονίκη. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες. Θα παραμείνουμε στις επάλξεις. Ο συνδυασμός θεωρεί πως οι δημότες δεν καθοδηγούνται και θα αποφασίσουν με την ψήφο τους. Τους καλώ να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή. Είναι πολύ σημαντικό αν θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φρεγάτα «Κίμων» και ελληνικά F-16 με απόφαση ΚΥΣΕΑ
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.