- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοτικότητα Κασσελάκη, χαμηλή συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ
Στο 85% η συσπείρωση της ΝΔ
Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή η δημοτικότητα Κασσελάκη, σε ποιες ομάδες πολιτών βρίσκει μεγαλύτερη ανταπόκριση
Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσίασε το Open το βράδυ της Δευτέρας (02/10).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20,8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.
Χαμηλή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Υψηλή της ΝΔ
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ακόμη ότι η ΝΔ έχει πολύ μεγάλη συσπείρωση που αγγίζει το 85%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και διατηρεί σταθερό το ποσοστό του, παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση, της τάξης του 66,7%.
Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει διαρροές προς άλλα κόμματα, με ένα 12,5% των ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, την ίδια στιγμή, όμως, και οι εισροές του έχουν ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αλλά και παίρνει περίπου τα ίδια.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός του μεγάλου ποσοστού της αδιευκρίνιστης ψήφου, τόσο κοντά μετά τις εθνικές εκλογές. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 21,4%.
Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης
Όταν ρωτιούνται αν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικά, μερικώς ή καθόλου, ένα 36% περίπου απαντά ότι τα μέτρα είναι μερικώς αποτελεσματικά ενώ υπάρχει κι ένα 55% που λέει ότι, τα μέτρα, δεν είναι αποτελεσματικά.
Και μέσα στα κόμματα, όμως, οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μερικώς το πρόβλημα της ακρίβειας σε ποσοστό 62,1%. Στην αντίστοιχοι ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μερική αντιμετώπιση του προβλήματος σε ποσοστό 37,2%, ενώ, στην αδιευκρίνιστη ψήφο, την ίδια απάντηση έδωσαν σε ποσοστό 23,7%.
Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες και στις ερωτήσεις σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Κατά 47,9%, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.