Πολιτικη & Οικονομια

Παππάς: «Υπήρξε πολιτική συμφωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη»

«Έχει μία πολύ καθαρή εντολή για τον μετασχηματισμό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Κασσελάκης ενώνουν τα χέρια στο περιστύλιο της Βουλής
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νίκος Παππάς: Η πολιτική συμφωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη και η εντολή μετασχηματισμού

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον χθεσινό β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών μίλησε ο Νίκος Παππάς το πρωί της Δευτέρας.

«Είναι προφανές ότι οι ψήφοι που πήρα πήγαν στον Στέφανο Κασσελάκη, προέκυψε μία πολιτική συμφωνία, δεν έγινε κάτι κάτω από το τραπέζι», ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς για την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι είναι ένας συμπεριληπτικός άνθρωπος και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος. Αναμένουμε τις πρώτες αποφάσεις».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvrp6ihd72ip)

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα στο κόμμα μετά την χθεσινή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, υπογράμμισε πως «ο Στέφανος έχει μία πολύ καθαρή εντολή για τον μετασχηματισμό σε μία αριστερή προοδευτική παράταξη και κυρίως έχουμε όλοι την περιούσια αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν θα ήθελα να φανταστώ εάν είχαμε αποφασίσει αλλιώς, στο συνέδριο του περασμένου χρόνου, το τι θα γινόταν. Είμαστε κατά την διακήρυξη μας κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, αυτό είναι μια τεράστια κατάκτηση, και αυτή θα υπηρετήσουμε. Για να γίνει εφαρμοστέο το αριστερό προοδευτικό πρόγραμμα θες πλειοψηφία, αλλιώς είναι μια πολύ ωραία συλλογή ιδεών».

Αναφορικά με τις ικανότητες του Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο που έγινε γνωστό. Θεωρώ ότι μπορεί να περάσει το πρόγραμμα στη νεολαία» ενώ για το αν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι μπορεί «και να σταθεί και να τον νικήσει. Έχουμε μάθει αν ανησυχούν ή όχι στην αντίπερα όχθη, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Είναι ένα μήνυμα του δημοκρατικού κόσμου ότι θέλει ανανέωση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες. Είναι σημαντικό για την προσωπικότητα του Στέφανου ότι σε κάθε βήμα του με τον σύντροφό του, και δεν σημαίνει με αυτό ότι διεκδίκησε ψήφο βάσει του προσανατολισμού του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ