- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Βεβαίως είναι ψευδοκράτος»: Η νέα δήλωση Κασσελάκη μετά το ατόπημα για το Κυπριακό (βίντεο)
«Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά», λέει ο υπ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Στέφανος Κασσελάκης: Η νέα δήλωση για το Κυπριακό μετά το ατόπημα - Το βίντεο - διόρθωση στα social media
Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.9) σε ένα βίντεο - διόρθωση σχετικά με όσα είπε στην ομιλία του στο Αιγάλεω για το Κυπριακό. «Βεβαίως είναι ψευδοκράτος» διευκρίνισε και «έριξε» το λάθος του στο γεγονός ότι πολλές φορές μπερδεύει τις ελληνικές λέξεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι «ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες».
«Τα Κατεχόμενα - η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα», λέει σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη
Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.
Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.
Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.
Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.
Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.
Τα Κατεχόμενα - η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.
Ας μην ανησυχεί κανείς.
Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.
Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει - ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.
Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.
Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο.
Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς...
Posted by Stefanos Kasselakis on Thursday, September 21, 2023
Αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο»
Προσπαθώντας να εκφράσει αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Κασσελάκης απέδωσε κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος, αυτό δηλαδή που επιδιώκει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, τη διεθνή του αναγνώριση.
Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, η βορ…, το κρατίδιο τελοσπάντων του δικού τους στην Κύπρο αντί να απαντάει επί τόπου…». «…του ψευδοκράτους», έσπευσε να διορθώσει μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.