Πολιτικη & Οικονομια

Με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη ο Κασσελάκης, δήλωσε ο Α. Σκέρτσος

Την πρωτιά του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σκέρτσος: Με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη ο Κασσελάκης - Το σχόλιο για την πρωτιά του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑαπό τον υπουργό Επικρατείας

Την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΑΝΤ1. 
Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «αν έχεις υποψήφιο με όψη Μητσοτάκη και με ψυχή Πολάκη αυτό δεν λύνει το πρόβλημα».

Δήλωσε επίσης πως «θέλουμε μια σύγχρονη εποικοδομητική σοβαρή αντιπολίτευση και όχι κολοβή» και ότι είναι υγιές φαινόμενο η συμμετοχή τις διαδικασίες. Δεν θέλησε να σχολιάσει πρόσωπα «που πρέπει να αποδείξουν τι εκφράζουν» και τόνισε ότι η πολιτική είναι υπόθεση αξιοπιστίας και πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvlsqryy9hwp)

Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε παράλληλα τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στη Λιβύη, και σημείωσε ότι η χώρα μας παρά τις δυσκολίες από τις πρόσφατες θεομηνίες έστειλε βοήθεια στη Λιβύη όπου επικρατούν συνθήκες χάους.

Χαρακτήρισε «άστοχη» την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα του Αστεροσκοπείου και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και τόνισε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτοί οι οργανισμοί βρίσκονται υπό την εποπτεία είτε του υπουργείου Περιβάλλοντος είτε του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Σημείωσε ότι ο σύγχρονος πόλεμος που πρέπει να δώσουμε τώρα είναι κατά της κλιματικής κρίσης και ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πρέπει να μπουν σε διάταξη μάχης. Επεσήμανε ότι έγιναν στη Θεσσαλία όλες οι ενημερώσεις για ένα πολύ ακραίο φαινόμενο που κανείς δεν είχε προβλέψει την έντασή του, και τόνισε ότι «η επιστήμη είναι σύμμαχος μας, δεν υπάρχει καμία αντιδικία με τους επιστήμονες, θέλουμε να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τα επιστημονικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι δεν υπήρξε στα ιστορικά δεδομένα τέτοιος όγκος βροχόπτωσης που έφτασε τους 1.000 τόνους νερό ανά στρέμμα στη Θεσσαλία, που -όπως είπε- ισοδυναμεί με την εκβολή του Δούναβη επί 15 ημέρες.

Είπε επίσης ότι έφυγαν 33 μηνύματα του 112 στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, και πως είναι διαφορετικό το πρωτόκολλο πυρκαγιάς από μια πλημμύρα. Προσέθεσε ότι δεν υπήρξε η προτροπή για εκκένωση, επειδή υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν και να πνιγούν οι πολίτες στους δρόμους, αναφέρθηκε στη Λιβύη όπου η κακοκαιρία προκάλεσε 11 χιλιάδες νεκρούς, αλλά και στη Γερμανία που υπήρξαν 243 νεκροί -όπως είπε- με λιγότερο όγκο νερού.

«Κανείς στη Θεσσαλία δεν είναι μόνος του, ο μισός κρατικός μηχανισμός είναι εκεί και βοηθάει» είπε ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει από την κοινωνία των πολιτών «πλημμύρα ανθρωπιάς».

Παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διάκριση αρμοδιοτήτων στον κρατικό μηχανισμό «να δούμε τις αρμοδιότητες όλων» και τόνισε ότι «απέναντι μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα προβλήματα».

Σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία το 2019 ήταν ένα γραφείο και σήμερα είναι ένα υπουργείο και ανέφερε ότι σήμερα δεν έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που είναι ίδια με αυτήν εδώ και 40 χρόνια.

«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε άβουλοι, αλλά το μέγεθος της κρίσης μας οδηγεί να αλλάξουμε συνολικά την κουλτούρα μας ως κράτος και ως κοινωνία. Κουλτούρα πρόληψης πρέπει να αποκτήσουμε. Όλοι έχουμε ευθύνη να αλλάξουμε συλλογικά. Επιβάλλεται η δικαιοσύνη να ασχοληθεί και να ερευνήσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ