Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου για το δυστύχημα με τους νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη: «Μας συγκλονίζει όλους»

Το μήνυμα της Προέδρος της Δημοκρατίας για το φρικτό τροχαίο της ελληνικής αποστολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σακελλαροπούλου για το δυστύχημα με τους νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη: «Μας συγκλονίζει όλους»

Κατ. Σακελλαροπούλου για τον θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής βοήθειας στη Λιβύη: Η τραγικότητα του συμβάντος μάς συγκλονίζει όλους

Τη βαθύτατή της θλίψη εκφράζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον τραγικό θάνατο των πέντε Ελλήνων σε τροχαίο στη Λιβύη, ενώ συμμετείχαν στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ειδικότερα, στην δήλωσή της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Είναι βαθύτατη η θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών σε δυστύχημα, ενώ βρίσκονταν στη Λιβύη, μετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Η τραγικότητα ενός τέτοιου συμβάντος εν ώρα εκπλήρωσης του ανθρωπιστικού τους καθήκοντος, η απώλεια της ζωής τους ενόσω επιχειρούσαν να προσφέρουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο λιβυκό λαό, μας συγκλονίζει όλους. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου προς τις οικογένειές τους και εύχομαι οι τραυματίες σύντομα να αναρρώσουν».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νωρίτερα, την οδύνη του για το θλιβερό περιστατικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας,...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, September 17, 2023

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα.

Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους», έγραψε στο Facebook.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για τον θάνατο τριών στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών, μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους. Παράλληλα, εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος και ειδικότερα για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη μετακίνηση της αποστολής σε εμπόλεμη ζώνη που είχε πληγεί βαρύτατα από την καταιγίδα Daniel, με χιλιάδες νεκρούς», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιπλέον αναμένουμε να ενημερωθούμε για τους λόγους που το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες στις 19:35 με αναφορά σε «ελαφρούς τραυματισμούς», ενώ η είδηση του θανάτου μελών της αποστολής αποκαλύφθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήρια και από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος αλλά και το κενό πληροφόρησης, που παρατηρήθηκε εκ μέρους των αρμοδίων αρχών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ