Πολιτικη & Οικονομια

Στην κηδεία των δύο αδελφιών που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τους απονέμεται μετά θάνατον ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην κηδεία της Άντζελας-Μόιρας και του Φιλίπ-Αντώνη Μανδαλιού - Έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην κηδεία της Άντζελας-Μόιρας και του Φιλίπ-Αντώνη Μανδαλιού © Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην κηδεία της Άντζελας-Μόιρας και του Φιλίπ-Αντώνη Μανδαλιού - Έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην κηδεία της Άντζελας-Μόιρας και του Φιλίπ-Αντώνη Μανδαλιού, οι οποίοι συμμετείχαν στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη και έχασαν τη ζωή τους, μαζί με άλλα τρία μέλη της, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε δυστύχημα.

Σημειώνεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, στα δύο αδέλφια θα απονεμηθεί, μετά θάνατον, ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικος.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο αδικοχαμένων νέων καθώς και ο σύζυγος της Άντζελας, ο οποίος είχε ανέβει τα σκαλιά της Εκκλησίας μαζί με την 32χρονη οχτώ ημέρες πριν από το πολύνεκρο τροχαίο και σήμερα τη συνοδεύει στην τελευταία της κατοικία.

Τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν την ελληνική αποστολή ως διερμηνείς.

Το δυστύχημα συνέβη στις 17 Σεπτεμβρίου στο χωριό Μαράουα, όταν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη βγήκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ