Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αγοραστός απαντάει για την παρέμβαση Αρείου Πάγου: «Κανένα ευρώ δεν δόθηκε αλλού εκτός από έργα»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας καταγγέλλει στοχοποίησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κώστας Αγοραστός: Κανένα έργο δεν θα άντεχε τόσο νερό - Με έχουν σταυρώσει

Για τα «πυρά» που δέχεται ο ίδιος και η διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μίλησε ο Κώστας Αγοραστός.

Υπενθυμίζεται ότι οι στοχευμένες έρευνες στη Θεσσαλία που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, αφορούν συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν ή που έγιναν με κακοτεχνίες, στον απόηχο των ζημιών που προκλήθηκαν από το πρόσφατο πέρασμα της κακοκαιρίας.

Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί, επίσης, να γίνει έρευνα σε βάθος για κονδύλια εκατομμυρίων που διατέθηκαν μετά τον Ιανό, κυρίως στις δημοτικές αρχές της Καρδίτσας, αλλά και σε άλλους δήμους, καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία όμως, αντί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, διοχετεύθηκαν αλλού.

Αγοραστός: «Κανένα ευρώ δεν δόθηκε αλλού εκτός από έργα»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

«Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στη Θεσσαλία εδώ και πολλά χρόνια. Καθαρίσαμε 400 χιλιόμετρα και τα συγκεκριμένα έργα άντεξαν. Δεν κάναμε παρέμβαση σε όλα, όμως σώθηκαν πόλεις», υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν στην ενίσχυση της κοίτης του ποταμού. «Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο» είπε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvig2p6mzmi9)

Για την περίπτωση του Ενιπέα, διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το περιφερειακό, την οικονομική επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε καταλήγοντας ότι ο ίδιος έχει «στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά».

«Κανένα ευρώ δεν δόθηκε πουθενά αλλού εκτός από έργα. Κάναμε κατάλληλο έργο και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γνωρίζω ότι έχω στοχοποιηθεί και πως με σταυρώνουν καθημερινά» κατέληξε.

Δήμαρχος Παλαμά: «Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης»

Την απάντησή του στα πυρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι ήταν εκείνος που ζήτησε να κοπεί το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη έδωσε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Δεν ζήτησα εγώ να σπάσει το φράγμα», είπε κατηγορηματικά μιλώντας στο OPEN.

«Για όλα φταίνε οι δήμαρχοι... Δυστυχώς, για τον τόπο μου η επιλογή του περιφερειάρχη ήταν τόσο ατυχής. Επέλεξαν έναν άνθρωπο εντελώς ανεπαρκή και άσχετο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίου.

Μάλιστα, στο ερώτημα αν αναφέρεται στον Κώστα Αγοραστό, απάντησε λακωνικά: «Ναι». Και ξεκαθαρίζει: «Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvii6b5tke3t)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY