Πολιτικη & Οικονομια

O Κασσελάκης απαντά για τα σενάρια διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχή καθ' οδόν προς την κάλπη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: O Στέφανος Κασσελάκης απαντά στα σενάρια διασπασης
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: O Στέφανος Κασσελάκης απαντά στα σενάρια διασπασης μετά το προεκλογικό του σποτ στη Μακρόνησο

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το πρόσωπο που εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος έκανε γνωστές τις προθέσεις του για την επόμενη ημέρα, είτε αναδειχθεί πρόεδρος είτε όχι, λίγο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προεκλογικό του σποτ στη Μακρόνησο και τα περί διάσπασης του κόμματος που ακούστηκαν.

Μάλιστα, νωρίτερα η Όλγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε για το εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης, και δεν δίστασε να απαντήσει ότι «καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις». 

Σπάζοντας το συγκεκριμένο «ταμπού» στον δημόσιο διάλογο, η κυρία Γεροβασίλη είπε μάλιστα: «Το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά», ενώ με χιούμορ συμπλήρωσε: «Και οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα».

Η απάντηση Κασσελάκη για τα περί διάσπασης

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε χάσει τις εκλογές, είτε κερδίσει, ενώ απηύθυνε κάλεσμα να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές όσοι θέλουν ένα μοντέρνο και προοδευτικό κράτος.

«Αν κερδίσω, θα έχω για όλα τα στελέχη ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό. Αν χάσω θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ», γράφει στην ανάρτησή του, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι σε περίπτωση νίκης του θέλει τον κόσμο του κόμματος για να «χτίσουμε τη σύγχρονη Αριστερά του μέλλοντος».

Τσακαλώτος: «Συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ άσκησε έντονη κριτική στην επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να γυρίσει στη Μακρόνησο το προεκλογικό του σποτ, ενώ έθεσε θέμα έλλειψης τόσο γνώσεων για την ιστορία και την Αριστερά, όσο και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Ήταν «μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέχεια ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ», φράση που προκάλεσε οργή σε υποστηρικτές του κόμματος.

Πολάκης: «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης»

Η «συγγνώμη» του κ. Τσακαλώτου πυροδότησε νέα αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη.

«Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση,ούτε ελέω θεού δικαίωμα!!» έγραψε στην ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων, προσθέτοντας: «Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε!».

Αποστάσεις από Έφη Αχτσιόγλου

Διακριτικές αποστάσεις θέλησε να κρατήσει η Έφη Αχτσιόγλου. «Όχι απλώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι το ελάχιστο. Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε και κανέναν περισσότερο», δήλωσε και πρόσθεσε ότι όλα τα στελέχη, και των υποψηφίων Προέδρων συμπεριλαμβανομένων, θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα με βάση τα χαρίσματα και τις ικανότητές τους όπου μπορούν να αποδώσουν περισσότερο.

Όσον αφορά στον κ. Κασσελάκη απέφυγε να σχολιάσει το προεκλογικό του σποτ και περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα μέλη του κόμματος αξιολογούν τις πρωτοβουλίες των υποψηφίων για την ηγεσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ