Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: «Μάθε πού ψηφίζεις» - Όλα τα εκλογικά τμήματα

Αναλυτικά η λίστα για τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου της 10ης Σεπτεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: «Μάθε πού ψηφίζεις» - Τα εκλογικά τμήματα  όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.
Τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές του κόμματος έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ © Eurokinissi/Tatiana Bolari

ΣΥΡΙΖΑ: «Μάθε πού ψηφίζεις» - Τα εκλογικά τμήματα όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης προέδρου του κόμματος την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη δημοσιότητα. Τα εκλογικά τμήματα παρατίθενται αναλυτικά στον ειδικό σύνδεσμο

Σε όλη τη χώρα θα στηθούν 570 εκλογικά τμήματα. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 20.00 το βράδυ. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 21:00 – 22:00.

Θα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο με τα πέντε ονόματα και θα μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όσοι /όσες γίνουν μέλη του κόμματος, ακόμα και την ημέρα των εκλογών. Αν χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι και όσες ήταν μέλη του κόμματος στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Οσοι επιθυμούν να ψηφίσουν θα καταβάλλουν, κατά την εγγραφή τους ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ποσό των 2 ευρώ.

Μπορεί κάποιος να ψηφίσει σε όποιο σημείο της χώρας βρεθεί, χωρίς να είναι απαραίτητο να προσέλθει στο εκλογικό τμήμα της περιοχής του.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζουν στο εξωτερικό θα ενημερωθούν από τις οργανώσεις τους για τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Επίσης, όσοι και όσες διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας και θέλουν να μετέχουν στη διαδικασία, θα στείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, χώρα, τηλέφωνο, e-mail) σε συγκεκριμένο μέιλ με χρονικό όριο που υπολογίζεται ότι θα είναι λίγο πριν από την Κυριακή των εκλογών, ώστε να γίνει σωστή προετοιμασία με δεδομένο ότι είναι πιο πολύπλοκη η διαδικασία με τους πέντε υποψηφίους.

5 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Τα εκλογικά τμήματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ