- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θα είμαι ξανά παρών στη μεγάλη γιορτή της πόλης
«Nα τελειώσει οριστικά η μακρά περίοδος των ματαιώσεων και των διαψεύσεων που πληγώνουν συνεχώς την όμορφη πόλη μας»
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Ο Σπύρος Βούγιας γράφει για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Θεσσαλονίκης με την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη
Για τους ενεργούς πολίτες, οι δημοτικές εκλογές είναι κάθε φορά ένα κορυφαίο δημοκρατικό πανηγύρι, μια μεγάλη γιορτή της πόλης. Συμμετείχα για πρώτη φορά το 1986 (με τον Στέλιο Νέστορα) και, παρά το γεγονός ότι ήμουν τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης (το 1998, το 2002 και στις προηγούμενες του 2019), αποφάσισα να συμμετάσχω και φέτος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, απαντώντας θετικά στο κάλεσμα του Στέλιου Αγγελούδη να πλαισιώσω την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική και πολύχρωμη δημοτική παράταξη με ξεκάθαρες θέσεις για την πόλη, χωρίς καμία εξάρτηση (ούτε καν στήριξη) από κάποιο κόμμα.
Δεν θα σας κουράσω επικαλούμενος μεγάλα λόγια και αυτοθαυμαστικές αναφορές. Το πρόβλημά μας είναι κοινό: μοιραζόμαστε όλοι καθημερινά την ίδια τραυματική εμπειρία ζώντας σε μια πόλη που έχει χάσει τη λειτουργική της ισορροπία αλλά και την ταυτότητα, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή της. Έτσι, ενώ είχα αποφασίσει να μην εμπλακώ αυτή τη φορά, ιδιωτεύοντας πλέον ανώδυνα σε μια τρυφερή οικογενειακή θαλπωρή, αισθάνθηκα πως δεν είχα το δικαίωμα να λείπω από τη σκληρή και τόσο κρίσιμη μάχη που θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα κρίνει καθοριστικά το μέλλον της πόλης, δηλαδή την υπόλοιπη ζωή μας και κυρίως αυτή των παιδιών και των εγγονιών μας.
Τα υπόλοιπα τα έχουμε πει πολλές φορές: υπάρχει τεράστια και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου αλλά ο κίνδυνος της στασιμότητας παραμένει μεγάλος καθώς η αναγκαία αλλαγή δεν διασφαλίζεται χωρίς τη μέγιστη δυνατή ενότητα στον δεύτερο γύρο. Έχω εξηγήσει δημόσια τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη μου επιλογή αλλά ταυτόχρονα σέβομαι και τιμώ όλες τις δημοκρατικές δημοτικές παρατάξεις και τα κινήματα και ανυπομονώ για τη δημόσια αντιπαράθεση των προγραμμάτων τους στον διάλογο που θα ακολουθήσει.
Σχετικά με το ύφος της δικής μου υποψηφιότητας δηλώνω καθαρά πως δεν με απασχολεί η εκλογή μου: δεν σκοπεύω να κάνω προσωπική προεκλογική εκστρατεία, ούτε να τυπώσω κάρτες και φυλλάδια. Αυτό που επιθυμώ είναι να βοηθήσω όσο μπορώ, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» και τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη (για τον οποίο πιστεύω πως μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ ικανός και αποτελεσματικός δήμαρχος) να επιτύχουν τον στόχο τους και να συμβάλω ώστε να τελειώσει οριστικά η μακρά περίοδος των ματαιώσεων και των διαψεύσεων που πληγώνουν συνεχώς την όμορφη πόλη μας.
(Αντί του συνήθους βιογραφικού παραθέτω φωτογραφικό υλικό από παλιότερες αξέχαστες δημοτικές αναμετρήσεις).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.