Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Στίγκα περί «Greek Mafia»

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» για τους βουλευτές του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόνος στα έδρανα της Βουλής ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας
Μόνος στα έδρανα της Βουλής ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βασίλης Στίγκας: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» μετά τις βαριές καταγγελίες κατά των βουλευτών του

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος μετά τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για τα όσα συμβαίνουν στους «Σπαρτιάτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Βασίλης Στίγκας έχει κληθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, να καταθέσει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 10.00.

Ο πρόεδρος των υπό διάλυση «Σπαρτιατών» είχε καταγγείλει ότι ορισμένοι από τους βουλευτές του κόμματός του - οι οποίοι είναι υποστηριζόμενοι από τον καταδικασθέντα με την Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη - είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που «παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Σε απάντησή τους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» είχαν καταφερθεί εναντίον του κ. Στίγκα, λέγοντας ότι «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

Το χρονικό της εσωκομματικής κόντρας

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η νέα εσωκομματική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στους «Σπαρτιάτες» δεν είναι πλέον πολιτική, αλλά οικονομική, με αντικείμενο την κρατική επιχορήγηση. 

Αποκορύφωμα ήταν ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» να εμφανιστεί μόνος του, χωρίς τους βουλευτές του στο πλευρό του, στα έδρανα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές.

Σχολιάζοντας την αποχή των 11 βουλευτών του, ο κ. Στίγκας είπε από το βήμα της Βουλής: «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε, που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Στη συνέχεια, προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών: των Ιωάννη Κόντη, Ιωάννη Δημητροκάλη και Χάρη Χατζηβαρδά.

Η επιστολή των 11 «Σπαρτιατών»

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», είχαν τονίσει στη χθεσινή δήλωσή τους οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών.

Και σημείωσαν: «Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας που είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές: Ιωάννης Δημητροκάλης, Ιωάννης Κόντης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Κωνσταντίνος Φλώρος, Γεώργιος Μανούσος, Πέτρος Δημητριάδης, Διονύσιος Βαλτογιάννης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Γεώργιος Ασπιώτης, Αλέξανδρος Ζερβέας, Μιχάλης Γαυγιωτάκης.

Συνεχείς δηλώσεις Στίγκα κατά των βουλευτών του

Ως απάντηση, ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε ότι οι 11 βουλευτές του αντιποιήθηκαν τον τίτλο και τη σφραγίδα του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Παράλληλα, ο αρχηγός των Σπαρτιατών αναφέρει ότι «η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής είναι τελείως αυθαίρετη και υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών συνεντεύξεων, ο κ. Στίγκας προχώρησε σε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των βουλευτών του, ενώ προανήγγειλε περαιτέρω διαγραφές.

«Δεν είναι 11 οι αντάρτες, είναι πολύ λιγότεροι, έχω αποδείξεις, είναι η δεύτερη φορά που το κάνουν, ο ένας από αυτούς χτες ήταν εκτός Αθηνών. Υπήρχε προσυνεννόηση με εξωθεσμικούς κύκλους εξαρχής για να με ανατρέψουν ή να πουν ότι ο Στίγκας θα αρκεστεί στην βουλευτική του αποζημίωση», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί τον Ηλία Κασιδιάρη όταν αναφέρεται σε εξωθεσμικούς κύκλους, είπε ότι προς το παρόν δεν θέλει να πει κάτι άλλο, αλλά όλα γίνονται για τα λεφτά.

Σε άλλη του συνέντευξη, στο Action24, ο κ. Στίγκας δήλωσε ότι οι βουλευτές επισκέπτονταν τις φυλακές στον Δομοκό για να πάρουν οδηγίες από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Tόνισε ότι σημεία τριβής ήταν η κρατική επιχορήγηση και η δράση του Ιωάννη Κοντή, ενός από τους διαγραφθέντες βουλευτές: «Η πρώτη κουβέντα που κάναμε όταν ήρθαμε στη Βουλή ήταν ότι η κρατική επιχορήγηση, τα οποία είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών, θα απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες. Αυτό ήταν σημείο τριβής αλλά πάντα η απάντηση ήταν “να πάρουμε την επιχορήγηση και θα δούμε”».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ