- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παύλος Μαρινάκης: Σοβαρότατες ενδείξεις εμπρησμών - Πάνω από 140 συλλήψεις έως τώρα
«Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο»
Παύλος Μαρινάκης: Σοβαρότατες ενδείξεις εμπρησμών, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - 140 συλλήψεις μέχρι τώρα, εκ των οποίων οι 79 για εμπρησμό εκ δόλου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπρησμών απάντησε τα εξής:
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με βάση όσα είπε ο υπουργός. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις. Προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας, θα καταλήξει και η Δικαιοσύνη θα αναλάβει. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 140 συλλήψεις και προσαγωγές, οι 79 εκ των οποίων αφορούν εμπρησμούς εκ δόλου. Έχουν αποκλειστική ποινή τα ισόβια και είναι όλα κακουργήματα.
»Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχουν χαθεί παρά τις εκκενώσεις, το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και σε όλους αυτούς που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το πιο δύσκολο καλοκαίρι».
Μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι από το Μάτι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, τόσο άδικα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι αυτονόητη κατάκτηση το 112 και τα σχέδια εκκένωσης όπως συνέβη στη Ρόδο με 20.000 ανθρώπους, στον Έβρο με 15.500 και στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πριν φτάσει η φωτιά. «Μην το υποτιμάμε. Δεν υπήρχε και πλέον υπάρχει», υπογράμμισε.
Μαρινάκης: Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια, με πολλές ταυτόχρονες εστίες
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης πως πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια, με πολλές ταυτόχρονες εστίες. «Έχει αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν κρύβεται. Διαχειρίζεται πολλές κρίσεις οι οποίες είναι παγκόσμιες. Δείτε τι συνέβη στο Μάουι όπου χάθηκαν 1000 άνθρωποι οι οποίοι ίσως να μη βρεθούν ποτέ», πρόσθεσε.
Είπε επίσης πως όταν έρθει η ώρα θα γίνει απολογισμός, πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με περισσότερα μέσα και πως αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση «μας υποχρεώνει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα».
Επανερχόμενος στους εμπρησμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους, είναι εκεί και επεμβαίνουν.
«Οι άνθρωποι που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα είναι εγκληματίες των χειρότερων εγκλημάτων. Είναι αδιανόητο κάποιοι να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί και θα πάμε όλοι μαζί παρακάτω. Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.