Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Έξι συλλήψεις το τελευταίο τριήμερο για εμπρησμούς

Τα στατιστικά από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις συλλήψεις για εμπρησμούς την Ελλάδα

Σε έξι συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αρχές το τελευταίο τριήμερο για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Τέσσερις από αυτές αφορούν συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση και δύο για εμπρησμό από αμέλεια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Χ, έχουν συλλάβει συνολικά 119 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση από 1η Μαΐου έως σήμερα. 

«Από 01.05 έως σήμερα: Από την Πυροσβεστική έχουν πραγματοποιηθεί 119 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 18 συλλήψεις και 3 προσαγωγές. Το τελευταίο τριήμερο 4 συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση σε Αυλώνα, Κάρυστο, Ψαχνά και Λάρισα και 2 από αμέλεια σε Καλαμάτα και Κω», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση σε Λάρισα και Κάρυστο

Σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση προχώρησε η Πυροσβεστική στη Λάρισα, αλλά και την Κάρυστο.

Συγκεκριμένα συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άνδρας ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου.

Παράλληλα συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Και για τα δύο περιστατικά ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv2f7ob8706x)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ