Πολιτικη & Οικονομια

LOOK 25: O FRANCESCO MARTINI COVERI σχεδιάζει τη νέα συλλογή ENRICO COVERI

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8124-32668.jpg

Στους Ιταλούς αρέσει να πιστεύουν ότι το ταλέντο είναι κληρονομικό, όμως εκτός από αυτό ρόλο παίζει η επιμελής εκπαίδευση (ο Francesco δούλευε από μικρός στο ατελιέ του θείου Ενρίκο) και το ένστικτο – εκείνο που γνωρίζει να κάνει τις γυναίκες σέξι.Ο 34χρονος σήμερα Francesco είναι ένας πανύψηλος, εντυπωσιακός άνδρας, δημοφιλής στον κόσμο της μόδας και στα μοντέλα που τον χειροκροτούν στα φινάλε των επιδείξεών του

Η ΠΑΣΤΕΛ ΕΠΟΧΗ

Ο Enrico Coveri υπήρξε ο αυθόρμητος Ιταλός σχεδιαστής με το μεσογειακό flair της «υπέροχης επιπολαιότητας» που χαρακτήρισε τα υπέροχα επιπόλαια 80s. Οι κωδικοί του ήταν αυτοί που αντιπροσωπεύουν εκείνη την τόσο «αερογραφημένη» παστέλ δεκαετία που λάτρεψε τα πάρτι και την πλούσια γενιά των 30+κάτι: Δυναμικές, ρεαλιστικές συλλογές πρετ-α-πορτέ για γυναίκες.Φθηνότερες αντρικές και νεανικές σειρές αξεσουάρ.Ξαφνικές ανατροπές με στενές,σέξι γυναικείες φούστες και τακούνια στιλέτο. Χαρακτηριστικά Coveri που έγιναν λέξεις-κλειδιά των 80s:πλεκτά, παστέλ και σπορ. Χαρακτηριστικά Coveri υφάσματα: lycra,stretch σατέν, λεπτά λινά,ποπλίνες.Το άρωμα που κυκλοφόρησε το ’82 το ονόμασε «Παγέτες» και το ’83 «Δολάρια».

Ο Enrico ήταν ένα αυθεντικό poster boy της εποχής.Σχεδίαζε τα ρούχα του σε ξαφνικές, νυχτερινές εμπνεύσεις. Δημιουργούσε το στιλ αυθόρμητα, επάνω στα μοντέλα του, ελάχιστα λεπτά πριν βγουν στην πασαρέλα.Η μόδα ζούσε το χαρούμενο new wave της, πιστεύοντας ότι το τέλος του κόσμου δεν θα έρθει ποτέ.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο Enrico Coveri πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1990, σε ηλικία 38 ετών.Τη διάσημη και επιτυχημένη σε όλο τον κόσμο φίρμα ανέλαβε να συνεχίσει η αδερφή του Silvana Coveri, που τα προηγούμενα χρόνια διηύθυνε τις εταιρείες του οίκου Coveri.Μαζί της η σχεδιαστική ομάδα του Coveri, μέσα από την οποία πολύ γρήγορα ξεπήδησε το αστέρι – ένας καινούργιος Coveri:ο γιος της και ανιψιός του σχεδιαστή, Francesco Martini Coveri.

Στους Ιταλούς αρέσει να πιστεύουν ότι το ταλέντο είναι κληρονομικό, όμως εκτός από αυτό ρόλο παίζει η επιμελής εκπαίδευση (ο Francesco δούλευε από μικρός στο ατελιέ του θείου Ενρίκο) και το ένστικτο – εκείνο που γνωρίζει να κάνει τις γυναίκες σέξι.Ο 34χρονος σήμερα Francesco είναι ένας πανύψηλος, εντυπωσιακός άνδρας, δημοφιλής στον κόσμο της μόδας και στα μοντέλα που τον χειροκροτούν στα φινάλε των επιδείξεών του. Έχει τον αέρα του ανθρώπου που έζησε τη μόδα σαν δεδομένο και όχι σαν ξαφνική ανακάλυψη, περιστοιχιζόταν πάντα από κομψές,όμορφες γυναίκες και η λέξη «επιτυχία» δίπλα στο οικογενειακό επίθετό του φαίνεται τόσο φυσική, όσο και το όνομα στο κουδούνι του σπιτιού του.

Η PIN-UP ΕΠΟΧΗ

Η πρώτη του προσωπική συλλογή You Young Coveri παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του ’96 και έγινε «ακαριαία επιτυχία», κάτι που του χάρισε την ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του οίκου τον Οκτώβριο του 2001. Μέσα σε τρία χρόνια η Αμερική τού χάρισε τον τίτλο του 2004 Fashion Designer of the Year και η συλλογή You Young αγαπήθηκε για τη ζωντάνια, τα έξυπνα,δυναμικά σχέδια και τα λαμπερά χρώματα, που είναι εμπνευσμένα από την pop art και την καθαρή γραμμή των cartoons.Κάτι που χαρακτηρίζει και την ανοιξιάτικη/ καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Enrico Coveri για το 2008.

Αέρινα, θηλυκά ρούχα που θυμίζουν λέξεις όπως babydoll, email, pin-ups, τρελές αγελάδες, παλιές καρτ-ποστάλ με ναυτάκια, πεταλούδες, graphics και βέβαια την καλοκαιρινή, «υπέροχη επιπολαιότητα» των 80s.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ