Πολιτικη & Οικονομια

Η πρώτη τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε αντιδράσεις

Κατά την εκλογή προέδρου της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρώτη τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε αντιδράσεις
© ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ EUROKINISSI

Βουλή - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Προκάλεσε στην πρώτη τοποθέτησή της, κατά την εκλογή προέδρου της Βουλής

Την πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων της που φώναζαν «αρχίσαμε!».

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του Κώστα Τασούλα στη θέση του προέδρου της Βουλής, διαδικασία κατά την οποία γίνεται η ανάγνωση των ονομάτων των βουλευτών και εκείνοι απαντούν με το όνομα του προτεινόμενου προέδρου ή με το «παρών»/«παρούσα».

Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, την ώρα που ακούστηκε το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έλαβε το λόγο για να πει κάποια περισσότερα πράγματα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι η ίδια και το κόμμα της θα ψηφίσουν «παρών» και συνέχισε, εξηγώντας πως αυτό γίνεται «για λόγους αρχής, χωρίς προσωπική μομφή στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα».

Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι: «Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Στο άκουσμα αυτής της αναφοράς, προκλήθηκε διαμαρτυρία ορισμένων βουλευτών, ενώ κάποιοι φώναξαν -κατά πληροφορίες- «αρχίσαμε!»...

Η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που κρίθηκε από τους συναδέλφους της ότι πλατειάζει, ή κατ' άλλους ότι προκαλεί, κάνοντας λόγο για συμβολή στην «ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας» ενώ την ίδια ώρα δεν ακολουθούσε κατά γράμμα την ορισμένη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Βουλής, οδήγησε σε αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται τις πρακτικές της όταν ήταν η ίδια πρόεδρος της Βουλής, το 2015, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cttcgjrq2w1l)

Και το «επεισόδιο» είχε συνέχεια, την ώρα που ο κ. Τασούλας ανακοίνωνε το τέλος της συνεδρίασης και τα αποτελέσματα για τους αντιπροέδρους, γραμματείς και κοσμήτορες, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, παρά το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας ήταν σχεδόν άδεια, σηκώθηκε από τη θέση της και προσπάθησε και πάλι να πάρει τον λόγο από τον πρόεδρο.

Εκείνος της απάντησε σε πολύ ήρεμο τόνο: «Δεν προβλέπεται διάλογος σε αυτό το σημείο» και στη συνέχεια ανακοίνωσε το τέλος της συνεδρίασης.

Το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια αλλά πολλοί σχολίασαν ότι ήταν μόνο η αρχή...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ