- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές 2023: Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Με ισχυρή πλειοψηφία ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής με 249 ψήφους.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Τασούλα, ενώ το ΚΚΕ, η Πλεύση Ελευθερίας, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη ψήφισαν παρών.
Η ομιλία του Κωνσταντίνου Τασούλα
Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και τους ψηφοφόρους των Ιωαννίνων που τον έστειλαν για άλλη μια φορά στη Βουλή.
«Σας υποδέχομαι όχι με μόνο εφόδιο τη φιλοδοξία του 2019 αλλά με το πιο ισχυρό εφόδιο την εμπειρία ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας που όμως δεν εμπόδισε την προηγούμενη Βουλή στο έργο της» συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας.
«Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη από το παραγωγικότερο κοινοβούλιο των τελευταίων 40 ετών με περισσότερους από 400 νόμους, αριθμός αυξημένος κατά 50% από το προηγούμενο. Εμείς δικαιούμαστε από τα τέλη του 2024 να είμαστε προτείνουσα βουλή για αναθεώρηση του Συντάγματος. Συμμετέχουμε σε μια Βουλή που αναβαθμίστηκε ενεργειακά, σε μια βουλή που σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ συντήρησε την όψη της, που άνοιξε μετά από 12 χρόνια τα ανθοπωλεία, που αναλαμβάνει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και στο εσωτερικό και το εξωτερικό» συνέχισε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βουλής.
Ο κ. Τασούλας ξεκινά την τρίτη θητεία στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό αξίωμα. Αντίστοιχο αριθμό θητειών έχουν μόνο ο Αθανάσιος Τσαλδάρης και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος Βουλής (1993 – 2004) ενώ ο κ. Τασούλας κατέχει το ρεκόρ θετικών ψήφων καθώς η πρώτη του εκλογή το 2019 έγινε με 283 θετικές ψήφους.
Το αντίο του Νικήτα Κακλαμάνη
Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δεν προτάθηκε εκ νέου για θέση αντιπροέδρου, απηύθυνε, όπως είπε, «λόγια καρδιάς για μια πορεία 8 ετών».
«Μπορεί η η έδρα να φαντάζει ψηλά αλλά ουδέποτα την αντιμετώπισα αφ' υψηλού. Επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο θα ξεκινήσουμε από το ίδιο υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Θέλω να επενδύσουμε στη σύνεση και την αλήθεια των προθέσεών μας» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο Τασούλα αλλά και τον Φρούραρχο της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο βουλευτής της Νίκης, Γιώργος Αποστολάκης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει «παρών» διευκρινίζοντας ότι «δεν αφορά το πρόσωπο του προέδρου αλλά λόγους ισότητας ψήφου».
Λίγα λεπτά αργότερα τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ανακοίνωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας ψηφίζει, επίσης, «παρών» εξηγώντας ότι «για λόγους αρχής χωρίς προσωπική μομφή στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου προκάλεσε, μάλιστα, δυσφορία καθώς συνέχισε στην τοποθέτησή της λέγοντας ότι «με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλει στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.