Πολιτικη & Οικονομια

Market Pass: Σήμερα η τελευταία πληρωμή για τους δικαιούχους της άυλης κάρτας

Τα σενάρια για επέκταση του προγράμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλάθι αγορών σε σούπερ μάρκετ
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

 Market Pass - Πληρωμή: Τελευταία δόση για τους δικαιούχους της άυλης κάρτας - Τα σενάρια για την επέκταση του προγράμματος

Πληρωμή του Market Pass για τους δικαιούχους της άυλης κάρτας αναμένεται σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου. Πρόκειται για την τελευταία προγραμματισμένη δόση, τη στιγμή που αναμένονται στο επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις για την επέκταση του προγράμματος.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αύγουστο αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ενίσχυσης. Οι ενισχύσεις για αγορές σε super market θα συνεχίσουν να χορηγείται σε όσους ήταν ήδη δικαιούχοι χωρίς να απαιτηθεί νέος γύρος υποβολής των σχετικών αιτήσεων. Ανοιχτό είναι, όμως, το ενδεχόμενο η πλατφόρμα να ανοίξει για εκείνους που δεν έκαναν τις αιτήσεις τους στον πρώτο κύκλο του Market Pass. 

Market Pass - Σενάρια 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι το Market Pass να πάρει μια τρίμηνη παράταση, ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο της πεντάμηνης έως και τον Δεκέμβριο του 2023. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. τον μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μηνιαία επιδότηση θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ, ενώ αφορά περίπου 8,5 εκατ. πολίτες. Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι το μέτρο θα επανεξεταστεί και σε συνάρτηση με την πορεία της ακρίβειας και των δημοσιονομικών περιθωρίων δεν αποκλείεται να επεκταθεί και έως το τέλος του έτους.

Για να λάβει κάποιος το πλήρες ποσό του Market Pass θα πρέπει να επιλέξει την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα, η οποία εξαργυρώνεται σε POS (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, λαϊκές).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cts9eumxwhih)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινίκη Θεοδώρου: Συνέντευξη με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μαρινίκη Θεοδώρου: Μία υποψήφια ευρωβουλευτής με πτυχίο… στην Ευρωβουλή

Ψάξαμε πολύ αλλά βρήκαμε και μιλήσαμε με τη μοναδική υποψήφια ευρωβουλευτή με μεταπτυχιακό σε αυτό που καλείται να υπηρετήσει: στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY