Πολιτικη & Οικονομια

Podcast: Πόσες ψεκασμένες φωνές αντέχουμε;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας ξεναγεί στον κόσμο των ψεκασμένων που σουλατσάρουν πλέον στη νέα Βουλή

63932-141622.jpg
Σταύρος Θεοδωράκης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Podcast: Πόσες ψεκασμένες φωνές αντέχουμε;
© freepik

Podcast: Πόσες ψεκασμένες φωνές αντέχουμε; Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας ξεναγεί στον κόσμο των ψεκασμένων που σουλατσάρουν πλέον στη νέα Βουλή

Ο ένας έχει ανακαλύψει το φάρμακο για την φαλάκρα αλλά ο ίδιος παραμένει φαλακρός.

Ο άλλος είχε ρεκόρ τις 35 ψήφους πριν συνεργασθεί με έναν φυλακισμένο και μπει ως αρχηγός πλέον στην Βουλή.

Ο τρίτος δεν άφηνε ολονυχτία για ολονυχτία πριν λάβει την θεία φώτιση και οδηγηθεί με μιας στα βουλευτικά έδρανα.

Και η άλλη, η πλέον προβεβλημένη, αφού πριν μερικά χρόνια μας απάλλαξε από χρέη και δάνεια, είπε να επιστρέψει για να μας διδάξει και τι σημαίνει αγάπη. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που αποφάσισε να βάλει στην Βουλή και το ταίρι της. Να κάθονται δίπλα δίπλα στα έδρανα και να διδάσκουν εκ του παραδείγματος ότι «η αγάπη όλα τα υπομένει».

Κατά τα άλλα η εν λόγω κυρία υποστηρίζει όλη την ακροδεξιά εθνικιστική ατζέντα. «Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν προδοσία» και «στο Αιγαίο εδώ και τώρα 12 μίλια»!

Α! και να μην ξεχάσω. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, όταν η Βουλή αποφάσιζε την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η ίδια ψήφιζε παρών. 

Αν λοιπόν αθροίσεις το 16% των 4 κομμάτων που προανέφερα με τα ποσοστά που πήραν ομοειδή τους κομματίδια, που δεν κατάφεραν να μπουν στην Βουλή, έχουμε περίπου ένα 20% των Ελλήνων που ψηφίζει ψεκασμένους  «αντισυστημικούς». Τι σας ξαφνιάζει;

Το 29% των Ελλήνων πιστεύει -σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις- ότι τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα είναι αέρια ψεκασμού. Για να μην σας πω και σας τρομάξω πόσοι πιστεύουν ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει ανακαλυφθεί αλλά μας το κρύβουν και ο κόβιντ ήταν μια προσπάθεια της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» να εξολοθρεύσει τους συνταξιούχους και να γλυτώσει τις συντάξεις.

Το «αντισυστημικό» βέβαια χρησιμοποιείτε από όλους αυτούς καταχρηστικά καθότι οι περισσότεροι ανακάλυψαν το «αντί» όταν «ξεβράστηκαν» από το σύστημα. Σας θυμίζω ότι η κυρία της ιστορίας είχε εισέλθει στην Βουλή για πρώτη φορά αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αρκετά από τα στελέχη των άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων είχαν προσπαθήσει να σταδιοδρομήσουν στην Νέα Δημοκρατία.

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα:

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι έχουμε ένα 16% «ψεκασμένων», είναι καλό να εκφράζονται αυτόνομα στη Βουλή ή θα ήταν καλύτερο να κρύβονται κάτω από τις φτερούγες των μεγάλων πολυσυλλεκτικών κομμάτων;

Κατά τη γνώμη μου, καλύτερα να είναι εκτός των μεγάλων σχηματισμών! Αλλιώτικα λειτουργούν σαν την μούχλα. Μολύνουν δηλαδή τα κόμματα εξουσίας που αναγκάζονται κατά περίσταση να τους κάνουν τα χατίρια. Ας μην θυμηθούμε λεπτομέρειες από το 2015 αλλά και το 2012.

Μιλώντας βέβαια για την πανηγυρική είσοδο στην Βουλή του κόμματος που έχει ως πνευματικό ηγέτη έναν καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν μπορώ παρά να αναφέρω πόσο λίγοι αποδείχθηκαν αυτοί που θέλησαν να μας προστατεύσουν από την νεκρανάσταση της Χρυσής Αυγής. Καμία συνεννόηση - ούτε καν σε αυτό -  της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις που μπορεί να μην έλυναν το πρόβλημα, δημιουργούσαν όμως τόσο θόρυβο που ουσιαστικά προμόταραν τον έγκλειστο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας – υψίστης; λέμε και ένα αστείο να περάσει η ώρα.

Ένα άλλο επαναλαμβανόμενο, περισπούδαστο δήθεν, επιχείρημα είναι ότι οι «ακροδεξιοί» ενισχύθηκαν από τα απόνερα μιας απάνθρωπης μεταναστευτικής πολιτικής. Της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Όσοι εκφράζουν αυτή την απλούστευση, για να μην πω μια άλλη κουβέντα, ας αναλογισθούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ανάμεσα τους οι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ - θεωρούν ότι ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα μας είναι «υπερβολικά μεγάλος». Αυτά τουλάχιστον έδειξε η πρόσφατη έρευνα του Έτερον του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ας απομακρυνθούμε λοιπόν από πλαστές θεωρίες και απαρχαιωμένες δοξασίες και ας αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα γιατί αλλιώτικα σε λίγα χρόνια θα νοσταλγούμε τη χρονιά που είχε μόνο 20% ψεκασμένους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ