Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρέας Δρυμιώτης: «Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές»

Το σχόλιο για τις χθεσινές εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
drymiotis

Ανδρέας Δρυμιώτης: Το σχόλιο για τις χθεσινές εκλογές - Η πρόβλεψη για τις δημοτικές και περιφερειακές.

Ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτη, μίλησε στην ΕΡΤ για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ενώ έκανε τις εκτιμήσεις του για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αρχικά, ο κ. Δρυμιώτης διερωτήθηκε σχετικά με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ «πόσες φορές πρέπει να χάσει ο Τσίπρας για να φύγει;» τονίζοντας πως «έπρεπε να παραιτηθεί όχι στις 21 Μαΐου, αλλά μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών».

«Να θέσω επομένως ένα ερώτημα: Σε 3 μήνες έχουμε εκλογές δημοτικές και περιφερειακές που θα έχουν πρωτιά της ΝΔ, δεύτερο θα είναι το ΠΑΣΟΚ που είναι πιο ισχυρό στην αυτοδιοίκηση και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε άλλες δύο ήττες, θα περιμένει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) μέχρι τις ευρωεκλογές;», πρόσθεσε ο κ. Δρυμιώτης.

Όπως επίσημανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν θέλει να γίνει συστημικό κόμμα, θα επανέλθει στο 6%, αλλά δεν αποκλείω και να διασπαστεί».

Ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο κ. Δρυμιώτης το χαρακτήρισε «αναμενόμενο, εκτός από τις εκπλήξεις στα μικρά κόμματα. Την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ την περίμενα, γιατί συνέχισε να κάνει το ίδιο λάθος. Δεν προσβάλλεις ποτέ τον ψηφοφόρο, δεν μπορείς να μιλάς για ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος και των πολιτών. Αυτό περνάει στον κόσμο ότι "με υποτιμάς" και ο ψηφοφόρος έχει έναν τρόπο να εκδηλώνεται με την ψήφο του».

Αναφορικά με την αποχή, την «δικαιολόγησε» ως εξής: «Και από τη ΝΔ υπήρξε ένας εφησυχασμός και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το σύνδρομο όταν χάνει η ομάδα σου 5-0 να φεύγει πριν τη λήξη του αγώνα».

Τέλος, για τους Σπαρτιάτες εκτίμησε ότι «εξαπάτησαν, γιατί όταν πήραν την έγκριση από τον Άρειο Πάγο, δεν υπήρχε η σχέση με τον Κασιδιάρη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ