Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει τέλος σε μία από τα ίδια»

Το όραμά του για μια σύγχρονη Κεντροαριστερή αντιπολίτευση περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επαναληπτικές εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης: «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει τέλος σε μία από τα ίδια» - Τα κύρια σημεία της ραδιοφωνικής συνέντευξης.
«Όραμά μου είναι να υπάρχει στην Ελλάδα μία σύγχρονη Κεντροαριστερά», δηλώνει ενόψει των επαναληπτικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Επαναληπτικές εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης: «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει τέλος σε μία από τα ίδια» - Τα κύρια σημεία της ραδιοφωνικής συνέντευξης.

«Από τη στιγμή που έβαλα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έθεσα ένα ζήτημα. Όραμά μου είναι να υπάρχει στην Ελλάδα μία σύγχρονη Κεντροαριστερά, μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, που θα βοηθήσει τη χώρα μας να αποκτήσει ποιοτικούς θεσμούς, ποιοτική Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη να λειτουργεί για όλους, να υπάρχει ανταγωνιστική οικονομία, αξιοπιστία και σοβαρότητα στα εθνικά θέματα. Έγινε το πρώτο βήμα. Το κόμμα μας έχει ανανεωθεί, είναι ενωμένο, έχει ένα σύγχρονο πρόγραμμα και αυτό θα είναι η πυξίδα της αντιπολίτευσης που θα κάνουμε».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Όπως σημείωσε, «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα σημαίνει ότι μπαίνει τέλος σε μία από τα ίδια».

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε επιχείρηση συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, την προσπάθεια να κηλιδωθεί ο Δημήτρης Μάντζος τονίζοντας:

«Ο στενότερος συνεργάτης του, ο κ. Παππάς, καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο της διανομής τηλεοπτικών αδειών σε ολιγάρχες αλλά τον έχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που ψήφισε τον νόμο να δοθούν κόκκινα δάνεια αξίας 90 δισεκατομμυρίων στα funds το 2015. Είναι ο ίδιος, ο οποίος έχει κοντά του την κυρία Κατσέλη, η οποία σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός fund. Κρίθηκε η πολιτική του την περίοδο 2015-19 για τα θέματα των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, πολιτών που είναι στα όρια της απελπισίας.

Κι έρχεται τώρα να συμψηφίσει όλα αυτά με έναν δικηγόρο, ο οποίος πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενος σε μια δικηγορική εταιρεία, είχε αυτήν τη δικηγορική ύλη».

Με αιχμηρή γλώσσα, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συμψηφίζει με ό,τι έχει κάνει ο ίδιος αλλά και με τον κ. Πάτση. Είναι Πάτσης; Μα ο Πάτσης ήταν ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είχε στη κατοχή του μια εταιρεία διαχείρισης δανείων, η οποία αγόρασε κόκκινα δάνεια αξίας 62 εκατομμυρίων με 4 εκατομμύρια ευρώ και κερδοσκοπούσε στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Ανδρουλάκης για Ροδόπη: Έτσι περιορίζεις την επιρροή του προξενείου

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ροδόπης, απάντησε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής το 1995. Μετά ήρθε μια άλλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι έφερε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις στα ελληνικά πανεπιστήμια για τους Έλληνες μουσουλμάνους.... Αυτές οι πολιτικές ένωσαν τη Θράκη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι περιορίζεις την επιρροή του προξενείου και όχι εργαλειοποιώντας το θέμα».

«Οι Έλληνες βουλευτές, είτε χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι, πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα της χώρας και τις συνθήκες που έχουν σφυρηλατήσει τη σταθερότητα μεταξύ των χωρών. Μετά από αυτό που έγινε, δεν έπρεπε να έχουν κάνει μια δήλωση;», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «σήκωσε το θέμα με "τόσο μεγάλη σοβαρότητα" βάζοντας την αδερφή του να πάει σε ένα χωριό της Κομοτηνής να απειλεί, λες και είμαστε η μετεμφυλιακή δεξιά του 1950 και του 1960; Έτσι το σήκωσε;

Σας λέω, λοιπόν, ότι η σκηνή με την κυρία Μπακογιάννη σε αυτό το χωριό θα είναι επιχείρημα από την πλευρά της Τουρκίας, ακόμη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι βοηθάει τη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης; Δεν νομίζω ότι έτσι βοηθάει τη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης. Έτσι εκβιάζει για να πάρει ψήφους ο κ. Μητσοτάκης».

Επίσης, άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στην εξαπάτηση των πολιτών με τις υποσχέσεις για αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς, που δεν αντιστοιχούν, όμως, στις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

«Μας κοροϊδεύουν, ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα, που είναι 50 δισ. νέο χρέος, το μεγαλύτερο εξωτερικό έλλειμμα από το 2010 -12% πέρυσι, 9% φέτος-, 7% μείωση των πραγματικών μισθών», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ