Πολιτικη & Οικονομια

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τον Δημήτρη Μάντζο και το δημοσίευμα περί σύνδεσής του με funds

Τι απαντά ο υποψήφιος βουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Μάντζος
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Δημήτρης Μάντζος: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατίας», η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Έντονη αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων έχουν τις τελευταίες ώρες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μάντζος «επιστρατεύτηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο». 

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα "Δημοκρατία" ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο. Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση" και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: 

«Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη. Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;»

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον Δημήτρη Μάντζο
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον Δημήτρη Μάντζο

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Μάντζο

Λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης (22.6) το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «αμετανόητους τυχοδιώκτες» τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του κόμματος. «Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι "25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί", που ενώ υποσχόταν "σεισάχθεια" παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση. Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ». 

Σε άλλο σημείο το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου». 

Μάντζος - Απάντηση στο δημοσίευμα εφημερίδας: «Προκλητική και απαράδεκτη η σύγκριση»

Ο Δημήτρης Μάντζος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές» και πρόσθεσε ότι «εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια».

Και συνέχισε υποστηρίζοντας: «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια». «Από το 2019 κυρίως εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου. Το γραφείο συνεχίζει να χειρίζεται υποθέσεις», πρόσθεσε. 

«Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Δουλεύω από τότε που σπουδάζω. Σπούδασα στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας, ειδικεύτηκα στο Εμπορικό Δίκαιο και η δουλειά του δικηγόρου είναι να υπογράφει δικόγραφα. Αυτό είναι δικόγραφο. Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Εγώ, το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 3869 του 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει "δικηγόρος των οφειλετών ο Μάντζος". Εκπροσώπηση fund έχετε αναλάβει;», ρωτήθηκε και απάντησε: «Σας επαναλαμβάνω πως το γραφείο αναλαμβάνει πολλές υποθέσεις, έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία».

Αναφερόμενος στην περίπτωση Πάτση υποστήριξε πως: «είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, έχουμε τηλέφωνα, έχουμε κυνήγι… Δεν έχει οποιαδήποτε σχέση η μία πράξη με την άλλη. Είναι νομικές πράξεις».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctiyomo09eup)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ