Μηταράκης για ναυάγιο Πύλου: Το μοιραίο αλιευτικό έκανε 18 φορές το δρομολόγιο
Επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ για τα κυκλώματα διακίνησης
Ναυάγιο στην Πύλο - Μηταράκης: Το μοιραίο αλιευτικό έκανε 18 φορές το δρομολόγιο, οι διακινητές έβγαλαν εκατομμύρια
Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν αναφορές πως το μοιραίο αλιευτικό είχε κάνει άλλες 18 φορές το ίδιο δρομολόγιο προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της ΝΔ και τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Μηταράκης τόνισε την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος των κυκλωμάτων διακίνησης στη Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, εξήγησε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και γίνονται νόμιμες αποτροπές στα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία και οι ελληνικές αρχές προστατεύουν. «Εμείς προλαβαίνουμε τις παράνομες αφίξεις στα σύνορα, με σκάφη του Λιμενικού και με δυνάμεις της Αστυνομίας και τεχνικά μέσα στα σύνορα», είπε.
Μιλώντας για τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης ο κ. Μηταράκης επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως με την αμφίσημη πολιτική της από την μία διατείνεται πως πολεμά τους λαθροδιακινητές, την ίδια στιγμή όμως, επιβραβεύει και τις παράνομες αφίξεις.
«Οι διακινητές έβγαλαν πάνω από 5 εκατ. από το αλιευτικό»
«Είναι μία μεγάλη μπίζνα. Το εν λόγω πλοίο που βυθίστηκε, υπάρχουν αναφορές πως είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο 18 φορές. Όπως μαθαίνουμε οι διακινητές έβγαλαν πάνω από 5 εκατομμύρια από το συγκεκριμένο σκάφος. Φανταστείτε αυτό το σκάφος και πόσα άλλα στη Μεσόγειο, πόσα δεκάδες εκατομμύρια αποφέρουν στα κυκλώματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.
Κλείνοντας είπε πως εδώ και χρόνια ασκείται μεγάλη πίεση από την αριστερά αλλά και από ΜΚΟ για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας. «Είτε για ιδεολογικούς σκοπούς, είτε για οικονομικούς, ορισμένοι είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων», είπε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.