Ελλαδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Πήραν προθεσμία οι 9 συλληφθέντες

Θα απολογηθούν αύριο στην ανακρίτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρες μεταφέρονται για προανάκριση για το ναυάγιο στην Πύλο
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ναυάγιο στην Πύλο: Τα 9 άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές αρνούνται όλες τις κατηγορίες

Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν έλαβαν τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για το ναυάγιο στην Πύλο με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του –που απολογήθηκε πρώτος– αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στη μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι. Παρόμοια στάση κρατούν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στις 10 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών και έως τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά τους στα Δικαστήρια Καλαμάτα, τους περίμεναν απ' έξω συγγενείς αγνοουμένων οι οποίοι φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctgj3uqklwy9)

Υπενθυμίζεται ότι οι 9 Αιγύπτιοι είναι αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Σε συλλήψεις 10 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στο κύκλωμα δουλεμπορίας, προχώρησαν και οι πακιστανικές αρχές. Σύμφωνα με το CNN, ανακοινώθηκε επίσημα από αξιωματούχο πως περισσότεροι από 300 Πακιστανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στο ναυάγιο.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για το ναυάγιο στην Πύλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ