Πολιτικη & Οικονομια

Στην Καλαμάτα για το πολύνεκρο μεταναστευτικό ναυάγιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Eπισκέφτηκε το χώρο όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Καλαμάτα για το πολύνεκρο μεταναστευτικό ναυάγιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας
@ΑΠΕ

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας - Eπισκέφτηκε το χώρο όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες της πολύνεκρης μεταναστευτικής τραγωδίας

Eξαιτίας του νέου πολύνεκρου ναυαγίου με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Πύλου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ακύρωσε το σημερινό του προεκλογικό πρόγραμμα και μετέβη εκτάκτως στην Καλαμάτα.

Νωρίτερα επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέχρι εκείνη τη στιγμή γνωστά δεδομένα των συνθηκών του πολύνεκρου ναυαγίου.

Στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το λιμεναρχείο όπου και ενημερώθηκε απ' τον υποναύαρχο κλαδάρχη ασφαλείας Τρ. Κοντιζά για το πολύνεκρο ναυάγιο που κόστισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο λιμενάρχης Ν. Κωνσταντάκης και ο αντιναύαρχος Α. Παντάζογλου, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος.

Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας και το κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκαν το χώρο όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες, όπου προέβη σε δηλώσεις.

Αργότερα ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στον οποίο «αφού αναφέρθηκε στις αιτίες που οδηγούν τους ξεριζωμένους να φεύγουν από τις πατρίδες τους, τις ευθύνες που έχει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις» επισήμανε ότι «ο λαός της Μεσσηνίας, ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την «κανονικότητα» αλλά να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα».

Έκανε ειδική αναφορά «στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο από εργατικά σωματεία και φορείς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ταυτόχρονα με τον αγώνα για να βοηθήσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να απαιτήσουμε να βρεθούν λύσεις για αυτά τα ζητήματα να κάνουμε και πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να διατηρηθεί η έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, να αυξηθεί το ποσοστό του ΚΚΕ με περισσότερες ψήφους στην Καλαμάτα, σε όλο το νομό, την Πελοπόννησο, σε όλη την Ελλάδα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ