Πολιτικη & Οικονομια

Πρόβλημα στην επιστροφή φόρου για 270.000 πολίτες

Η ενημέρωση στη σελίδα της ΑΑΔΕ για την καταβολή των χρημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπολογιστής
Υπολογιστής © Unsplash / Burst

ΑΑΔΕ - Επιστροφή Φόρου: Το πρόβλημα με το IBAN και η αδυναμία καταβολής των χρημάτων

Περίπου 270.000 πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει τα χρήματα ή τον συμψηφισμό από την επιστροφή φόρου εισοδήματος που δικαιούνται από την ΑΑΔΕ, καθώς δεν έχουν δηλώσει το IBAN τους στον λογαριασμό τους στην ψηφιακή πύλη myAADE. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για 130.000 από αυτούς, οι επιστροφές φόρου έχουν ετοιμαστεί και το μόνο εμπόδιο για να καταβληθούν τα χρήματα είναι μη δήλωση ΙΒΑΝ. Παρά το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ τους έχει καλέσει ήδη με e mail και με μήνυμα στον λογαριασμό τους να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους άμεσα και να πιστωθούν την επιστροφή, από τους 307.000 φορολογουμένους που έλαβαν mail, μόλις 35.000 έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ μέχρι στιγμής.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους καλεί εκ νέου να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ, για να λάβουν το ποσό επιστροφής, το οποίο δικαιούνται. Επισημαίνεται ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών taxisnet.

ΑΑΔΕ - Προσοχή σε Email Παγίδες

Η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους φορολογούμενους να αγνοούν οποιοδήποτε e- mail, που υποτίθεται ότι έρχεται από το gov.gr, την ΑΑΔΕ ή τη ΔΟΥ τους («την Εφορία σας», όπως αναφέρουν συχνά), το οποίο τους ζητά πληροφορίες ή επιβεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού, για να λάβουν επιστροφή φόρου, ή περιέχει υπερσύνδεσμο (link) για να δηλώσουν στοιχεία του ΙΒΑΝ.

Αυτά τα μηνύματα ΔΕΝ προέρχονται από την ΑΑΔΕ, είναι παραπλανητικά και πρέπει να τα διαγράφουν αμέσως.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ