Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: «Στην εξωτερική πολιτική δεν επιτρέπονται πολιτικά παιχνίδια»

«Τα θέματα για τη Θράκη πρέπει να τα προσεγγίζουμε πολύ προσεκτικά», σημειώνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας
© ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Βασίλης Κικίλιας: Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ για την εξωτερική πολιτική και την αντιπαράθεση στη Ροδόπη

«Οι κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα αν εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της "τουρκικής" μειονότητας», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (12.6) για το ζήτημα της Ροδόπης και τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η πολιτική κατάσταση στη Ροδόπη αποτελεί ένα μείζον θέμα εθνικής σημασίας για το οποίο έγιναν προσπάθειες από πολλές κυβερνήσεις, και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει σοβαρές απαντήσεις, σίγουρα όχι με τον τρόπο με τον οποίο απαντά τις τελευταίες ημέρες.

«Τεκμαίρεται πλέον ότι οι δυο βουλευτές είχαν συγκεκριμένη δράση και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει γνώση για τη σχέση τους με το τουρκικό προξενείο. Μπορεί να θυσιαστεί κάτι εθνικό στα πλαίσια μικροκομματικών συμφερόντων; Τα θέματα για τη Θράκη πρέπει να τα προσεγγίζουμε πολύ προσεκτικά και όταν μιλάμε για αυτά να έχουμε γνώση τι συμβαίνει, τι έχει προηγηθεί και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ενέχουν στην περιοχή. Στην εξωτερική πολιτική δεν επιτρέπονται πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας: «Ό,τι είπαμε προεκλογικά, το είδαμε να υλοποιείται με μετρήσιμα αποτελέσματα ανά Υπουργείο»

Σχετικά με τις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου 2023, ο Βασίλης Κικίλιας συμπλήρωσε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε στις κάλπες της 21ης Μαΐου την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως απόρροια της αξιοπιστίας που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση σε σοβαρά θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες: στην οικονομία, στη μείωση φόρων και εισφορών, την αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, την εξωτερική πολιτική, στις στρατηγικές κινήσεις που έφεραν ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. «Αποδείχτηκε ότι η κοινωνία απαιτεί όχι μόνο να λέμε τι θα κάνουμε αλλά και πώς σκοπεύουμε να το πραγματοποιήσουμε. Ποιο είναι, δηλαδή, το πρόγραμμά μας και από πού θα βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση του. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε κερδίσει κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο; Γιατί ό,τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019, το είδαμε να υλοποιείται μετεκλογικά με μετρήσιμα αποτελέσματα ανά υπουργείο», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ