Πολιτικη & Οικονομια

Πρόστιμο 21.600 ευρώ στο ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση στην Αθήνα

Εντοπίστηκαν παράνομα τοποθετημένες προεκλογικές αφίσες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σημαία του ΚΚΕ
© ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Πρόστιμο για παράνομη αφισοκόλληση στο ΚΚΕ - Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων 

Πρόστιμο ύψους 21.600 ευρώ επέβαλε ο Δήμος Αθηναίων στο ΚΚΕ για ρύπανση με προεκλογικές αφίσες σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης.

Αυτό είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλει ο δήμος σε πολιτικό κόμμα. Πριν από λίγες ημέρες, οι υπηρεσίες του δήμου βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 15.900 ευρώ στο ΜέΡΑ25 για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό, αφίσες και φυλλάδια.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, ο δήμος Αθηναίων διαπίστωσε ότι υπήρχαν παράνομα τοποθετημένες προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ στις οδούς Πανεπιστημίου, Πατησίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας και πλατεία Κάνιγγος. Με βάση τον νέο κανονισμό, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν το σχετικό πρόστιμο για αυθαίρετη ρύπανση. 

Όπως είναι γνωστό, κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων είχε καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα που μετέχουν στις εκλογές να σεβαστούν τον προβλεπόμενο κανονισμό. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος σημειώνει ότι από τον Μάιο έχουν παραχωρηθεί στα κόμματα -ατελώς- δημόσιοι χώροι για χρήση προεκλογικών περιπτέρων, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα σε στάσεις για ανάρτηση του προεκλογικού υλικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ